231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
28.8.2019

A-nuoret lyövät kauden tulille tänään kutkuttavista asetelmista

Vaikka miesten Liiga-joukkueen kauden avausta vielä odotetaan, on herkkua tarjolla Gatorade Centerissä jo nyt!

emilviro_artikkeli.png

TPS:n Liiga-joukkueen runkosarja käynnistyy syyskuussa, mutta TPS:n A-nuorten joukkue aloittaa oman urakkansa jo tänään keskiviikkona. A-nuorten joukkue pelaa Nuorten SM-Liigaa ja kohtaa illalla Gatorade Centerissä ensimmäisessä alkusarjan ottelussa HPK:n.

Tulevaisuuden tähtiä vilisevän A-nuorten joukkueen harjoittelu on kauden alla ollut ajoittain haastavaa.

– Elokuu on meillä ollut vähän rikkonainen. Alkuun oli muutama poika poissa maajoukkueleirillä ja kuusi pelaajaamme on armeijassa. Lisäksi joukkueessamme on muutama pitkäaikaisloukkaantuminen. Olemme harjoitelleet pienellä porukalla, eikä montaa harjoitusta koko ryhmän kanssa ole ollut, A-nuorten päävalmentaja Hermanni Vidman myöntää.

– Nyt on kuitenkin vähän helpottanut ja hyvällä ilmeellä pojat ovat vetäneet tämän elokuun. Tultiin kesän jälkeen hyvässä kunnossa ja testit näyttivät, että ollaan kehitytty, jatkaa Vidman tyytyväisenä.

Joukkue on osittain sama kuin viime kaudella, mutta myös muutoksia on tapahtunut. Puolustus on säilynyt yhden pelaajan muutoksella ja vastaavasti kärkiosastolta löytyy kokemusta. Vastapainona kokeneemmille pelaajille jäällä viilettää alkavalla kaudella tukku tuoreita taitureita.

– Joukkueessamme on kuudesta kahdeksaan pelaajaa, jotka pelaavat ensimmäisiä A-nuorten pelejä. Heitä koitamme nyt ajaa sisään, kartoittaa Vidman.

Päävalmentaja kertoo, että joukkueen sisäiset tavoitteet kaudelle on asetettu. Joukkueen menestyminen on ehdottoman tärkeää, mutta yksi tavoite nousee kuitenkin ylitse muiden.

– Kyllähän meidän homma on tuottaa tuonne käytävän toisen pään koppiin pelaajia ja kyllä valmentajien mieltä lämmittää se, että muutama pelaaja viime vuonna saatiin miesten peleihin, veistelee Vidman.

Vaikka omien kasvattien nostaminen miesten Liiga-joukkueeseen priorisoidaan A-nuorten toiminnassa korkealle, on nuorten pelaajien ollessa kyseessä huomioitava myös seuran ulkopuoliset suunnitelmat.

– Totta kai tässä on useampi pelaaja, kenellä on isona tavoitteena tämän vuoden 18-vuotiaiden MM-kisat. Meidän tehtävämme on auttaa pelaajia kohti sitä tavoitetta, painottaa Vidman.

Illan kotiottelussa vastustajaksi asettuva hämeenlinnalaisjoukkue on ollut muutoksen alla siinä määrin, että päävalmentaja Vidman ei pysty muodostamaan tarkkaa kuvaa siitä, mitä tuleman pitää. Ennen kuin on muutama kierros pelattu ja saatu materiaalia analysoitavaksi, koko sarjan voimasuhteet pysyvät arvailujen varassa.

– Nyt vaikuttaa siltä, että A-nuorten sarjassa on niin hirveä määrä pelaajia vaihtanut seuroja, että on vaikea sanoa, ketkä ne isoimmat suosikit ovat, taustoittaa Vidman.

Tervetuloa jännittämään tuttuun halliin tulevaisuuden lupausten otteita aivan kauden ensimmäisistä luistimenpiirroista lähtien!

Kiekko putoaa jäähän Gatorade Centerissä klo 18:30. Liput viisi euroa ovelta ostettuna.