A-nuorten kausi käyntiin

”Isoin juttu on se, että saamme pelata ja harjoitella!”

Turun Palloseuran A-nuorten kausi käynnistyy huomenna perjantaina Pohjoisessa. TPS kohtaa sarjan avausviikonloppuna ensimmäisessä ottelussa Rovaniemen Kiekon ja lauantaina mustavalkoiset suuntaavat Ouluun Kärppien vieraaksi

A-nuorten osalta viime kausi päättyi traagisesti koronapandemian takia ennen aikojaan kesken pudotuspelikevään. Uuteen kauteen lähdettäessä päävalmentaja Hermanni Vidman uskoo kuitenkin joukkueen iskukykyyn, vaikka joukkue on kokenut muutoksia viime kaudesta.

– Tilanne on erilainen kuin viime kaudella. Joukkue on muuttunut paljon ja uusia pelaajia on tullut huomattava määrä. Lähdemme haastajan asemassa kohti tulevaa kautta, ja peli kerrallaan pyrimme kehittymään.

– Uudet asiat luovat toki haasteita, mutta jo harjoituskaudella pelimme meni paljon parempaan suuntaan. Meillä on kokoonpanossa yli puolet pelaajista ilman kokemusta A-nuorten SM-sarjasta ja tietenkin pitkä tauko tosipeleistä vaikuttaa tilanteeseen. Harjoituskausi näytti kuitenkin positiiviselta ja innolla lähdemme kohti sarjaa, summasi päävalmentaja Vidman.

Tulevalla kaudella U20 SM-sarjassa pelataan ensin yksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Pelejä yksinkertaisessa alkusarjassa tulee yhteensä 19.

– Heti kauden alusta pitää olla hereillä, sillä alkusarja on lyhyt. Onnistumisia kaivataan välittömästi, että paikka ylemmässä loppusarjassa kävisi toteen. Isoin juttu on kuitenkin se, että saamme pelata ja harjoitella, linjasi Vidman.

Liput tuleviin nuorten otteluihin löydät TÄÄLTÄ!

OTTELUOHJELMA

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit