011

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg

TPS YLPEÄNÄ ESITTÄÄ: JORE-KARHU!

TPS -perheen ehdoton suosikki hahmo on tänä vuonna pyöreitä täyttänyt Jore-karhu! 

160916_karpat-2.jpg

 

Jore-karhu on 10-vuotias suomalainen ruskeakarhu. Joren vanhemmat ovat lähtöisin Venäjältä ja maineikkaan Moskovan suuren sirkuksen esiintyjiä molemmat. Itse asiassa Joren isoisä oli kuuluisa Kuzma-karhu, joka vieraili vuonna 1970 Helsingissä ja Tampereella sirkuksen kanssa.

Jore-karhun vanhemmat ovat opettaneet pojalleen sirkustaitoja ja -temppuja, joita Jore erityisesti lapsille haluaa näyttää. Jääkiekko on kuitenkin Jorelle kaikkein rakkain harrastus. Hänen isoisänsä Kuzma oppi aikanaan 1960-luvulla jääkiekkoa seuraamalla Moskovan Dynamon supertähteä Vladimir Jurzinovia. ”Jursi” pelasi aikoinaan 472 ottelua Dynamon paidassa tehdessä yhteensä 231 maalia. Ja voitti muuten kolme maailmanmestaruutta vuosina 1961, 1963 sekä 1969.

Kun Jursi kesällä 1992 houkuteltiin TPS:n valmentajaksi, oli Joren vanhemmilla edessään muutto Suomeen. Pakkohan se oli Suomen Turkuun päästä seuraamaan parasta jääkiekkoa Jursin valmentamana. Toki myös tiedettiin, että Varsinais-Suomen hunaja oli vertaansa vailla. Hunajasta ja Tepsistä tulikin yhdistelmä, joka Joren perheessä on pysynyt tukijalkana.

Jursin vuosina menestys oli taattua Tepsille, mutta vuosina 1999-2001 Hannu Jortikan johdolla voitettu triplakulta toi niin paljon hunajaa perheelle, että rakkaus seuraan ja valmentaja-Jortikkaan vain syventyi. Kuuden mestaruuden ja hunajaisen kevään kapellimestarista Hannu Jortikasta tuli suosikki perheelle.

Kevään 2010 suurimmat yllätykset olivat TPS:n mestaruus ja pienen karhunpojan syntymä. Kunnioittaakseen kultaista valmentajalegendaa karhupoika ristittiin Joreksi. Luonteenpiirteetkin sopivat hyvin yhteen: intohimoinen ja viihdyttävä suurella TPS-sydämellä.

Kymmenen vuotta myöhemmin temput ja taidot on hiottu huippuunsa, ja Jore on edelleen TPS -perheen ehdoton suosikki. Iän tuoman kokemuksen myötä tanssit ja temput ovat Liigan parhaimmistoa.

Löydät Joren Instagramista: @jore_karhu