karuselli_tps_pelicans (1).jpglounas_karuselli.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Pelicans KE 29.1. 18:30 OSTA LIPUT

TPS YLPEÄNÄ ESITTÄÄ: JORE-KARHU!

Jore on TPS:n oma maskotti, joka ensiesiintyi TPS-yhteisölle Liiga-kauden 2016-2017 avausottelussa Gatorade Centerissä. Jore-karhun esittelystä voit lukea persoonallisen ruskeakarhun tarinan.

160916_karpat-2.jpg

 

Jore-karhu on 6-vuotias suomalainen ruskeakarhu, joka syntynyt hunajaisena keväänä 2010, jolloin TPS viimeksi voitti SM-kultaa.  Joren vanhemmat ovat lähtöisin Venäjältä ja maineikkaan Moskovan suuren sirkuksen esiintyjiä molemmat. Itse asiassa Joren isoisä oli kuuluisa Kuzma-karhu, joka vieraili vuonna 1970 Helsingissä ja Tampereella sirkuksen kanssa.

Jore-karhun vanhemmat ovat opettaneet pojalleen sirkustaitoja ja –temppuja, joita Jore erityisesti lapsille haluaa näyttää. Jääkiekko on kuitenkin Jorelle kaikkein rakkain harrastus. Hänen isoisänsä Kuzma oppi aikanaan 1960-luvulla jääkiekkoa seuraamalla Moskovan Dynamon supertähteä Vladimir Jurzinovia. ”Jursi” pelasi aikoinaan 472 ottelua Dynamon paidassa tehdessä yhteensä 231 maalia. Ja voitti muuten kolme maailmanmestaruutta vuosina 1961, 1963 sekä 1969. 

Kun Jursi kesällä 1992 houkuteltiin TPS:n valmentajaksi, oli Joren vanhemmilla edessään muutto Suomeen. Pakkohan se oli Suomen Turkuun päästä seuraamaan parasta jääkiekkoa Jursin valmentamana. Toki myös tiedettiin, että Varsinais-Suomen hunaja oli vertaansa vailla. Hunajasta ja Tepsistä tulikin yhdistelmä, joka Joren perheessä on pysynyt tukijalkana.

Jursin vuosina menestys oli taattua Tepsille, mutta vuosina 1999-2001 Hannu Jortikan johdolla voitettu triplakulta toi niin paljon hunajaa perheelle, että rakkaus seuraan ja valmentaja-Jortikkaan vain syventyi. Kuuden mestaruuden ja hunajaisen kevään kapellimestarista Hannu Jortikasta tuli uusi suosikki perheelle.

Kevään 2010 suurimmat yllätykset olivat TPS:n mestaruus ja pienen karhunpojan syntymä. Kunnioittaakseen kultaista valmentalegendaa karhunpoika ristittiin Joreksi. Luonteenpiirteetkin sopivat hyvin yhteen: intohimoinen ja viihdyttävä suurella TPS-sydämellä.

Nyt 6-vuotiaana Jore on valmis siirtymään rakkaaseen TPS-yhteisöön. Nyt taidot, temput ja tanssit on treenattu, joista suuri TPS-yleisö pääsee nauttimaan ottelutapahtumissa. Jore nauttii esiintymisestä sekä tykkää haleista ja selfieistä kannattajien kanssa.

Löydät Joren Instagramista: @jore_karhu