karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT
12.6.2017

 

Jääkauden päätyttyä mehiläiset löysivät tiensä koko nykyisen Euroopan alueelle. Evoluutio muokkasi ne pohjoisiin oloihin sopeutuviksi. Carl von Linné nimesi vuonna 1758 tumman mehiläisen apis mellifera melliferaksi. Rotu oli pitkään maailman yleisin, mutta 1960-luvulla puhdas tumma mehiläinen oli lähes kokonaan hävinnyt.

1980-luvulla havahduttiin arvokkaan geeniperimän suojelemiseen. Puhtaita kantoja löytyi pohjoismaista, baltiasta ja keski-euroopasta. Nykyiset suomen kannat ovat peräisin Ruotsista, Irlannista ja Suomesta.   

Naantalissa kasvatetaan ja suojellaan tätä harvinaista mehiläisrotua. Naantalin saaristo tarjoaa kuningattarien puhdasparitukselle hyvät puitteet. Mustan mehiläisen arvostus on vahvassa nousussa, koska luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on monelle sydämen asia.

Näin ollen mustan mehiläisen hunaja on mitä parhain valinta myös Turun Palloseuralle, jolle hunaja on luonnollisesti sydämen asia.

HC TPS ja Tammirauman mehiläistila valmistivat ainutlaatuisen hunajatuotteen 2017 playoffs-kevääseen. TPS-hunajan ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun. Lisää TPS:n nimikkohunajaa on tulossa myös jatkossa myyntiin, kun TPS on yhteistyössä Tammirauman mehiläistilan kanssa rakennuttanut Gatorade Centerin pihalle neljä mustien mehiläisten pesää!

Tumman mehiläisen suojelutyön kattojärjestonä toimii SICAMM (Societas Internationalis Pro Conservatione Apis Melliferae Melliferae).

 

HunajaKuvia.png