011

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg
12.6.2017

hunajakansikuva.jpg

Jääkauden päätyttyä mehiläiset löysivät tiensä koko nykyisen Euroopan alueelle. Evoluutio muokkasi ne pohjoisiin oloihin sopeutuviksi. Carl Von Linné nimesi vuonna 1758 tumman mehiläisen Apis mellifera melliferaksi.

Rotu oli pitkään maailman yleisin, mutta 1960-luvulla puhdas tumma mehiläinen oli lähes kokonaan hävinnyt. 1980-luvulla havahduttiin arvokkaan geeniperimän suojelemiseen. Puhtaita kantoja löytyi Pohjoismaista, Baltiasta ja Keski-Euroopasta. Nykyiset Suomen kannat ovat peräisin Ruotsista, Irlannista ja Suomesta.

Kesällä 2017 ensimmäiset mustien mehiläisten pesät saapuivat Artukaisiin, Gatorade Centerin kupeeseen ja pesät löytyvät yhä edelleen samasta paikasta. Tämä on siis aitoa TPS-mehiläisen hunajaa.

Näin ollen mustan mehiläisen hunaja on mitä parhain valinta myös Turun Palloseuralle, jolle hunaja on luonnollisesti sydämen asia! 

Mustan mehiläisen arvostus on vahvassa nousussa, koska luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on monelle sydämen asia.

Tumman mehiläisen suojelutyön kattojärjestonä toimii SICAMM (Societas Internationalis Pro Conservatione Apis Melliferae Melliferae).

TPS-hunajan hoitaa: https://farmertobee.fi

cropped-Farmer_to_bee_netti_1.png