Voitto vaikeimman kautta

Seuralle kolmas voitto putkeen keskiviikkoillan raapimisessa.

TPS-Sport 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Ei niin kaunista, eikä tehokasta – mutta kolme sarjapistettä. Siinä Turun Palloseuran iltapuhde keskiviikkona 4800 katsojan edessä Gatorade Centerissä. 

Kylässä vieraillut Vaasan Sport teki Seuran illasta äärimmäisen hankalan, kiitos vaasalaisten loisteliaan taistelun ja vahvan hyökkäyspelaamisen.  

– Me ei oltu valmiina millään lailla. Sen tiedämme kyllä. Sport laittoi kaiken peliin ja me onneksi sinnittelimme mukana päätöserään, pohdiskeli TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas illan kulkua. 

– Toisaalta kolmanteen erään pystyimme nostamaan tasoamme ja siitä pitää olla tyytyväinen, että se kantoi kolmeen pisteeseen, jatkoi Ahokas. 

Seura aloitti maalinteon avauserässä, kun Aarne Intonen sooloili kauden avausosumansa enemmän kuin tärkeään paikkaan. Syöttöalustuksen tarjoili Ruben Rafkin. 

Sport tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin, Lassi Vanhatalon onnistuessa maalinteossa. 

Tästä edespäin Sport hallitsi kenttätapahtumia ja loi maalipaikkoja useampaankin osumaan. TPS:n onneksi Lassi Lehtinen esitti tolppien välissä jälleen kerran erittäin vakuuttavaa torjuntatyöskentelyä. 

Kolmannessa erässä aurinko paistoi Seuran eduksi yhden kerran vastustajaa kirkkaammin ja sen säteilyn turkulaiset myös hyödynsivät. 

Voittomaali syntyi Michael Dal Collen oivalluksesta vajaat seitsemän minuuttia ennen päätössummeria. Dal Collen petaama esityö kierrätti kiekon Mikael Pyyhtiältä Niklas Arellille, joka tulitti Seuralle tärkeät kolme sarjapistettä. 

Voiton myötä TPS:n turkulaisten voittoputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi. Sarjataulukosta Seuran löytää sijalta neljä. 

TPS pelaa seuraavan kerran kotikaukalossa lokakuun odotetuimmassa perjantai-illassa. Silloin luvassa klo 18.30 alkava TPS-Tappara! 

Osta lippusi perjantaille TÄSTÄ

Lehdistötilaisuus

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit