TPS:llä tasan yksi vaihtoehto

Vain turkulaisten voitto estää Tapparan mestaruusjuhlat

Liiga-finaaleissa on pelattu aikojen alusta asti vain ja ainoastaan voittamisesta. Vain voitoilla on ollut merkitystä ja vain voitot ovat luoneet uusia sankaritarinoita.

Turun Palloseura on edennyt tämän kevään finaaleissa Tapparaa vastaan ilman voittoja, mutta tänä iltana asian suhteen ei ole enää muita vaihtoehtoja – kuin voittaminen.

Tappara on nimittäin raapinut itselleen kolme voittoa kolmesta pelatusta finaalista, ja niinpä tamperelaiset ovat yhden voiton päässä jääkiekon Suomen mestaruudesta.

Kuten on jo useasti todettu ja kukin myös itse nähnyt, ovat finaalit olleet tasaisia vääntöjä. Niin sanottuja pienten marginaalien maalin pelejä.

Marginaalien ollessa näin pienet, syntyvät erot väkisinkin joistain yksityiskohdista. Tässä sarjassa esiin nousee Tapparan parempi ylivoimapelaaminen sekä ne onnen synnyttämät pomppukiekot, joiden merkitys on ollut loppujen lopuksi massiivisen suuri. Onnikin täytyy kuitenkin ansaita oikeilla teoilla.

Liiga-historia ei tunne finaalikevättä, jossa mestariksi olisi noustu 3-0-tappioasemasta. Kaikki on silti mahdollista, kunnes ei enää ole. Ja sen mahdollisuuden Turun Palloseura pitää tänään toivottavasti elossa.

Seuran kokoonpanoon tulee yksi muutos: Eemil Viro pois rosterista ja Valtteri Pulli tilalle.

Kiekko jäähän klo 18.30. Ovet auki klo 17!

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit