TPS taipui Lukolle

Yli 7300-päiselle turkulaisyleisölle jäi jossiteltavaa lauantai-illassa.

TPS-Lukko 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

”Jos pelaat vain 20 minuuttia, niin pelin voittaminen on vaikeaa”, tiivisti Turun Palloseuran päävalmentaja Jussi Ahokas omiensa esityksen TPS:n ja Rauman Lukon välisen ottelun päätteeksi.

Oikeaan osui Ahokas. Turun Palloseura esiintyi kaukalossa voittavalla ilmeellä ainoastaan ottelun päätöserässä – ja aika loppui lopulta kesken.

Ja se jossittelun määre toteutuu kysymykseen: mitä olisikaan tapahtunut, jos Seura olisi pelannut voittavaa jääkiekkoa myös kahdessa ensimmäisessä erässä?

TPS luisteli odotettuun tammikuun huipentumaan aktiivisella ilmeellä. Seura loi muutaman hunajalta tuoksuneen maalipaikan avauserässä, mutta maalituuletuksiin kyseiset pyrähdykset eivät kuitenkaan oikeuttaneet.

Sen sijaan Lukon Sebastian Revon tekemä 1–0-osuma menee viimeisen 15 vuoden otannalla yhdeksi kauneimmista maaleista, joita on Gatorade Centerin tiilimuurauksen sisällä todistettu.

Ottelun toinen erä oli Seuralta vaisua. Kotijoukkue ei esittänyt kaukalossa oikeastaan mitään. Ja kun tähän yhtälöön lisättiin Lukon Henri Ikosen lapioima 2–0-johtomaali, niin eihän se hyvältä tuntunut.

Kolmannessa erässä Seura esitti Ahokkaan peräänkuuluttamaa jääkiekkoa. Aktiivinen, kamppaileva ja valveutunut Seura hallitsi ja loi maalipaikkoja tositarkoituksella.

Lopulta Antti Tuomiston kihautus päätöserän puolivälissä toi kotijoukkueelle myös ansaitun kiitoksen maalin muodossa. Syöttöpiste osumasta Aaron Kiviharjulle.

Seuran takaa-ajo jatkui kiivaana kuin metsästysretkellä konsanaan, mutta toisen kerran ei turkulaisten osumaa lauantai-illan huumassa enää todistettu.

Sen sijaan Ikosen illan toinen maali tyhjään TPS-nuottaan sinetöi illan kaikki sarjapisteet Lukolle.

Tappion myötä TPS etenee uuteen viikkoon tasaisen Liigan seitsemännellä sijalla.

Otteluitaan Seura jatkaa keskiviikkona Tampereella Ilveksen vieraana.

Kotiottelu on luvassa puolestaan perjantaina, jolloin Turkuun rantautuu Kouvolan KooKoo.

Lehdistötilaisuus

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit