TPS järjesti Ilvekselle iltapesun

Turkulaisten 60 minuutin pesuohjelma ei jättänyt tarvetta lisäkysymyksille.

TPS-Ilves 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)

Turun Palloseura tarjoili sunnuntai-illan toisessa välierässä Tampereen Ilvekselle pesuohjelman, jonka jäljiltä maanantain välipäivä tulee Ilves-ryhmälle tarpeeseen turkin kuivaukseen. 

Kuten otteluennakossa tuotiin esiin, ei lauantain avausvälierä antanut TPS:lle syytä sen suurempaan huoleen. TPS:n piti yksinkertaisesti parantaa sunnuntain toiseen välierään – ja hyviä asioita tapahtuisi. 

Näin toden totta myös kävi. 

TPS aloitti ottelun fyysisesti ja henkisesti valmiimpana kuin Ilves. Kissapaitojen kylvetyksen käynnisti läpiajosta karkuun polkenut Jack Rodewald, kun pelikello oli tikittänyt kohtaan 2.39. 

Harva kuitenkaan ymmärsi, että Rodewaldin avausosuma oli vasta alkusoittoa edessä siintäneelle kokonaisvaltaiselle linkoukselle.  

Hunajan tuoksu kasvoi Gatorade Centerissä seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Mikael Pyyhtiä lisäsi isäntien johtoa niin ikään läpiajosta, esipesua tarjoilivat Ville Lajunen ja Markus Nurmi. 

Ja kun avauserän viimeisellä minuutilla Ilves-puolustus eksyi Samuli Vainionpään keväisen maalivainun keskellä, ei avauserä olisi voinut olla tylympää tekemistä kotijoukkueelta. 

Seuran iltamat jatkuivat ilon puolella myös toisessa erässä. Ilves ei kyennyt uhkaamaan, saati kaventamaan TPS:n johtoasemaa – tasoittamisesta nyt puhumattakaan. TPS:n puolustuspelaamisesta uhkui rauhallisuus myös tamperelaisten ajoittaisen rypistelyn aikana. 

Toisen erän ainokaisesta vastasi tirehtööri Pyyhtiä, jonka illan toista osumaa tuuleteltiin vapautuneesti ajassa 37.28. Syöttöpisteet Nurmelle ja Pärssiselle. 

Läpi ottelun epävarmuuden ja jännityksen ilmapiirissä maalillaan esiintynyt Ilveksen Marek Langhamer sai seurata päätöserää vaihtoaition puolelta. Maalivahdinkaan vaihto ei Ilveksen uittoa kuitenkaan rauhoittanut. 

Lisää oli nimittäin tulossa. 

Pyyhtiän kypärätempusta tuli totta ajassa 48.32. Nurmi leimasi tähän ilakointiin illan kolmannen ja Pärssinen illan toisen syöttöpisteensä. 

Ja kun on kivaa, niin on kivaa. Näin voisi kiteyttää TPS:n kuudennen maalin syntytunnelmat, joita johti osuman niistänyt Eetu Liukas. Tästä maalista esityövalmistelupisteet Mitch Hultsille sekä Aarne Intoselle. 

Sen pituinen se iltapesu. Välieräsarja on nyt tasan 1-1. 

Tiistaina jatketaan Tampereella ja keskiviikkona Turussa. 

Varmista paikkasi keskiviikon mustavalkoiseen hurmaan TÄSTÄ!

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit