Seura hukkasi kartan Eurooppaan

Turun Palloseuran Mestarien liigan taival pysähtyy alkulohkoon.

TPS-Wolfsburg 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)

Sanovat, että kaikki tiet johtavat lopulta Eurooppaan, mutta Turun Palloseuran osalta suunnan etsiminen jääkiekon eurooppalaiseen ytimeen ja CHL:n jatko-otteluihin vaatii vielä kulkemista sekä kartan kääntelemistä. 

TPS:n ottelut tämän kauden CHL:ssä päättyvät nimittäin alkulohkon viimeiseen otteluun ensi viikolla Saksan Wolfsburgissa. 

Kohtalon sinetöinti tapahtui Artukaisten viileässä syysillassa keskiviikkona, kun TPS ja Wolfsburg kohtasivat B-lohkon isojen panosten ottelussa.  

Saksalaiset poimivat Turusta jatkopaikkaan oikeuttavan vierasvoiton numeroin ja samaisen jatkopaikan suhteen jännittämisen määrää voisi verrata vuoden vanhan lottoarvonnan oikeisiin numeroihin. 

Yrityksen puutteesta Seuraa ei voi keskiviikon osalta syyttää tai moittia. Yritystä ja kamppailuhalukkuutta oli ja riitti, mutta kuten usein palloilulajeissa tapana on – voittaja ratkaistaan tehtyjen maalien perusteella. 

TPS olisi tarvinnut ottelusta vähintään pisteen, jättääkseen ensi viikon Saksan-vierailulle jatkopaikan suhteen kaiken ratkaisevan panoksen, mutta nyt tuo panos hävisi ilmaan kuin puiden lehdet lokakuun kylmän kouran kiristäessä hiljalleen otettaan. 

Turkulaiset suuntasivat keskiviikkoiltaan hyvällä ilmeellä ja aktiivisella kiekollisella tekemisellä. Avauserässä 3800-päinen kotiyleisö todisti omilla silmillään Seuran suorittamaa hallintaa – mutta valitettavasti ainoastaan Wolfsburgin Valentino Klosin tekemää erän ainoaa osumaa. 

Toinen erä alkoi taas päinvastaisissa tunnelmissa; vieraat pääsivät heti erän alussa ylivoimalle, jonka seurauksena Dominik Bittner lapioi saksalaisryhmälle lisää aihetta iloon. 

Seura sai kiekon kertaalleen Wolfsburgin maaliin toisen erän edetessä, mutta Anthony Rechin potkuliikkeessä oli juuri sen verran ohjaavaa potkua, ettei huolellisen tarkka videotarkastuskaan asiaa muuksi muuttanut. 

Päätöserässä ilta eurooppalaisittain sai kotijoukkueen kannalta valitettavasti lisää ilta saksalaisjuhlassa -teemaa. Wolfsburg siirtyi kolmen maalin johtoon erän avausminuuteilla, ja joukkueiden välinen taisto oli saavuttanut ratkaisevan sinetin. 

Sitä ratkaisua ei kyennyt horjuttamaan edes Seuran 1–3-kavennus, jonka viimeisteli Teemu Kivihalme. 

Tämän kauden osalta viimeisen CHL-osuman Gatorade Centerissä viimeisteli tyhjiin jo kertaalleen aikaisemmin osunut Bittner. 

TPS:n osalta merkitykselliset ottelut jatkuvat perjantaina Liigassa ja kotikaukalossa. Vieraaksi matkustaa kaukaa Savon sydänmailta Kuopion KalPa. Ottelu käynnistyy Gatorade Centerissä klo 18.30. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit