Palloseura pyydysti pelikaanin

Lahden illassa ratkaisu haettiin jatkoajalta!

Pelicans-TPS 1–2 JA (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Turun Palloseura kohtasi torstaina viikon ensimmäisessä pistetaistossa Lahden Pelicansin. Joukkueet kohtasivat viimeksi sunnuntaina Gatorade Centerissä ja mustavalkoiset lähtivät toistamaan temppua ja voittamaan pelikaanilaumaa nyt Lahden Isku Areenalla. Kohtaaminen oli runkosarjan toinen Lahdessa ja syyskuussa voitto kirjattiin maalin erolla. Niin tänäänkin, mutta voittaja vain vaihtui.

Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun ja Leevi Tukiainen onnistui siirtämään pelikaanit johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän viimeinen 17 minuuttinen kuluttanut pöytäkirjaa kuin yhden rangaistusmerkinnän verran ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen komennossa.

Toisessa erässä maalit pysyivät niin ikään tiukassa ja ensimmäisen tapaan toisen 20 minuuttisen aikana nähtiin vain yksi täysosuma. Turkulaisten onneksi maalin takuumiehenä toimi kovassa liidossa oleva Juhani Jasu. Syöttöpisteen tasoitusmaaliin kirjasi 400. liigaottelussaan Elmeri Eronen!

Kolmanteen erään lähdettiin 1–1-tasatilanteessa. Tiukka ja tasaväkinen vääntö ei kuitenkaan ratkennut varsinaisen peliajan puitteissa ja voittoa jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Lisäaikaa ei ehditty pelata kuin kuusi sekuntia, kun Juuso Pärssiselle tuomittiin rangaistus koukkaamisesta. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla ratkaisuun ja Pärssinen nousi jäähynsä jälkeen ottelun sankariksi.

Ajassa 63.35 Pärssinen pysäytti Isku Areenan pelikellon ja varmisti lisäpisteen lähdön Turkuun. Ratkaisumaaliin syöttöpisteet kirjasivat Jaedon Descheneau, sekä Jimi Suomi. Voiton ansiosta mustavalkoiset nousivat 74 pisteeseen vain pisteen päähän Oulun Kärpistä ja kuudennesta sijasta.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit