Ottelusarja tasoihin

Tiistai-illan ratkaisu haettiin jatkojen kautta.

HIFK-TPS 4-3 JA. (2-2, 1-1, 0-0, 1-0)

Turun Palloseuran taival kevään pudotuspeleissä jatkui tiistai-iltana Helsingin jäähallissa. Sunnuntaina käyntiin isketty puolivälieräsarja jatkui HIFK:n kotiottelulla ja mustavalkoiset pääsivät iskemään petolauman kimppuun alla voitto sarjan ensimmäisestä kohtaamisesta. Tiedossa oli kahden kovan kohtaaminen ja ärsytetty kotijoukkue, mutta Jussi Ahokkaan miehistö ei lähtenyt peruuttelemaan Helsinkiin!

Palloseura sai otteluun unelma-alun, kun Tyler Steenbergen sivalsi rystypuolelta kiekon ohi Niilo Halosen vain minuutin ja 20 sekunnin jälkeen. Sunnuntain tapaan kanukkihyökkääjä avasi ottelun maalihanat, mutta poiketen ensimmäisestä osaottelusta johtoasemassa edettiin vain hetki. Kotijoukkueen Roni Hirvonen pysäytti kellot 46 sekuntia myöhemmin tehtaillen sarjan ensimmäisen HIFK-maalin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin alun nopeiden osumien lisäksi vielä kaksi maalia. Ottelun kaavaa mukaillen täysosumat iskettiin vuorotellen ja Hirvosen maalin jälkeen oli Palloseuran aika palata takaisin johtoasemaan. Mustavalkoisten illan toisen iski Eetu Liukas erän puolivälissä, mutta kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue tasoitti jälleen tilanteen.

Toisessa erässä maalintekotahti rauhoittui ja molemmat onnistuivat vain kertaalleen. HIFK:n maalia vartioinut Niilo Halonen joutui kohtaamaan toisessa erässä vain kaksi laukausta. Toinen laukauksista oli slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovskyn lähettämä laseri, joka ohitti nuoren maalivahdin. Tämä tarkoitti vain yhden torjunnan kirjaamista Haloselle toisen 20 minuuttisen aikana.

Kotijoukkueen Reid Gardiner iski varsinaisen peliajan viimeisen maalin noin kolme minuuttia ennen toisen erän loppua. Kolmannessa erässä ei täysosumia todistettu ja 3–3 tasatilanteessa ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoerästä.

Maaliton kolmas erä enteili pitkää iltaa, mutta ratkaisua ei jouduttu odottamaan kuin viisi sekuntia vajaat neljä minuuttia. Kotijoukkueen Miro Karjalainen laukoi kiekon ohi 33 torjuntaa napanneen Andrei Kareevin ja päätti tiistai-illan. Loppulukemat kirjattiin numeroin 4–3 ja ottelusarja jatkuu torstaina Turussa tilanteesta 1–1.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit