Kolme pistettä Porista!

Lassi Lehtisen kauden ensimmäinen nollapeli vierasvoiton takeena.

Ässät–TPS 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Kauneus on katsojan silmässä, mutta kolme sarjapistettä kelpaa kaikille. Näin voisi tiivistää Porin Ässien ja Turun Palloseuran lauantai-illan kohtaamisen Porissa. 

Kolme erää ei tarjonnut liiaksi asti kauniin hurmaavaa pelillistä säihkettä, mutta turkulaisittain se tärkein –eli kolme pistettä– lähti TPS-bussin mukana Turkuun lukemin 1–0. 

Viikon kolmannen ottelun pelannut Seura oli ottelussa oikeastaan juuri yhden maalin verran Ässiä myös pelillisesti edellä. Molempien joukkueiden pelaamisessa paistoi aika ajoin neuvottomuus hyökkäyspäässä, mutta vastaavasti kummatkin joukkueet esittivät pääsääntöisesti tiivistä puolustuspelaamista. 

Kaksi erää Porissa edettiin edellä käydyn ottelun hengen mukaisesti ilman maaleja. 

Päätöserä sai turkulaisnäkökulmasta helpottavan käänteen, kun puolustaja Teemu Kivihalme veivasi vieraille äärimmäisen tärkeän avausmaalin. Kivihalmeen maali syntyi vajaat seitsemän minuuttia ennen päätösvihellystä. Syöttöpisteen osumaan leimasi Aarne Intonen. 

Porilaisten tuima paine TPS-päätyyn kasvoi luonnollisesti Seuran osuman jälkeen, mutta mustavalkoiset kestivät. Ja kestivät erityisesti kauden ensimmäisen nollapelinsä torjuneen Lassi Lehtisen johdolla. 

”Letku” venyi Porin illassa kaikkiaan 16 torjuntaan. 

Viikonloppua voidaan lähteä viettämään Turussa hyvin mielin oikeastaan kahdesta syystä: 

  • TPS on sarjataulukossa sijalla kolme. 

  • Enää viikon odotus 100-vuotisjuhlaotteluun! Tupa täyttyy, osta lippusi TÄSTÄ!

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit