Kausi käyntiin Tapparan vieraana

Turun Palloseuran juhlakauden avausottelu väännetään Tampereella

Tiistai, syyskuun 13. päivä. Tätä päivää on odotettu ympäri urheilua seuraavaa Suomea pitkään ja takuuvarmasti myös hartaasti. 

Tämä on se päivä, kun tasavallan seuratuin, puhutuin ja kohutuin urheilusarja, jääkiekon SM-Liiga käynnistyy. 

Tällä päivämäärällä käynnistyy luonnollisesti myös Turun Palloseuran 100-vuotisjuhlakausi jääkiekkojaoston osalta. 

Tunnelma ja asetelma illan avausottelun alla ei voisi olla herkullisempi tai mielenkiintoisempi. Tästä pitää huolen TPS:n vierailu viime kauden mestarin, Tampereen Tapparan kotikaukalossa. 

Tiistainen syyskuun aamu tuntui tänään erilaiselta kuin aikoihin, myös TPS-kapteeni Juhani Jasun ajatuksissa. 

– Kyllä tässä innostuneisuus on päällimmäisenä tunteena mielessä. Juhlakautemme tuo koko Liiga-kauteen omanlaisensa latauksen ja tästä mennään henkisesti sekä fyysisesti illan ottelua kohti, Jasu pohtii. 

Turkulaisilta tarvitaan tänään Jasun mainitsemia henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Kotijoukkue Tappara tarjoaa turkulaisille erinomaisen mittarin heti Liiga-kauden avauskattauksessa. 

– Uskon, että pisteitä tuodaan Turkuun yksinkertaisen pelaamisen kautta. Haluamme myös nähdä heti avausottelussa sen taistelevan ja periksiantamattoman TPS:n, jatkaa Jasu. 

Turkulaisten kokoonpanossa ei nähdä tänään yllätyksiä viikonlopun CHL-otteluihin peilaten. 

Seuran sairastuvalla olevat puolustaja Niklas Arell sekä hyökkääjä Pavol Skalicky eivät ole mukana Tampereen illassa. 

Myös hyvissä ajoin tiedetty Mikael Pyyhtiän poistuminen vahvuudesta Columbuksen NHL-leirille näkyy tänään poissaolona Seuran kokoonpanossa. 

Huomionarvoista on kuitenkin se, että 16-vuotias TPS-puolustaja Aron Kiviharju debytoi tänään Liiga-jäillä. Kiviharju on kirjattu illan kokoonpanoon Seuran seitsemänneksi puolustajaksi. 

Voit seurata TPS:n pelipäivän etenemistä ja tunnelmapaloja Nokia Arenan uumenista tuttuun tapaan Turun Palloseuran Instagram-kanavalta. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit