Iskeekö TPS finaaleihin?

Tampereen viidennessä semifinaalissa kiinnostaa vain yksi asia.

Ja se asia on yksiselitteisesti se, iskeekö Turun Palloseura itsensä tänään Liigan finaaleihin toisena keväänä peräkkäin? 

Tämän asian toteutuminen ja Turun hullaantuminen vaatisi sen, että TPS voittaa Tampereen Ilveksen tänään Tampereella viidennessä välierässä. Otteluvoitot ovat Seuralle 3-1. 

Totta on myös se, että Seura painaa finaaleihin huomenna lauantaina. Lauantain ottelu Gatorade Centerissä vaatisi kuitenkin Ilveksen kotivoittoa perjantai-iltana. 

Kaikki pelilliset, henkiset, fyysiset sekä tähtitieteelliset elementit ovat tällä hetkellä Turun Palloseuran puolella. 

Ilves ei ole siis pelannut huonosti, mutta TPS on pelannut paremmin. Mitä pidemmälle välieräsarja on edennyt, sitä selkeämmin on noussut esiin TPS:n pelillinen vaade. Ja tässä vaateessa Ilves ei ole muutamia ajoittaisia hallintajaksoja lukuun ottamatta oikein pärjännyt. 

Seuraa auttoi valtavasti myös henkisesti HIFK-sarjan tarjoama fyysinen haaste. Se herätti Seuran siihen ”Playoffs-moodiin”, jota ilman ei kevään isoissa peleissä pitkälle pötkitä. 

TPS:llä on myös tällä hetkellä Ilvestä terävämpi kärki. Seurakaverit Pärssinen, Pyyhtiä ja Nurmi ovat olleet kolmikko, joka on kantanut mustavalkoisia hetkillä, jolloin kantoapua on tarvittu. Milloin Ilveksen vastaava kärki nousee esiin? 

Unohtaa ei sovi myöskään maalivahtipeliä, sitä viimeistä tukipilaria ja selkänojaa. Turkulaisilla se on ollut vahvempaa. 

Nämä ovat perjantai-illan lähtökohdat. Seuran kokoonpanoon ei tule muutoksia edellisen ottelun jälkeen. 

Kiekko jäähän Tampereella tänään klo 18.30. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit