karuselli_seuraavapeli.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.11. 18:30 OSTA LIPUT

Niemisen yhteenveto A-nuorten kaudesta ja katsaus tulevaan

Nuorten SM-liigassa pelaavan TPS:n A-nuorten päävalmentaja Juuso Nieminen paketoi joukkueensa viime kauden ja siintää katseet tulevaan kauteen.

Yhteenveto kaudesta

Lopputuloksena viime kaudesta jäi käteen runkosarjan yhdeksäs sija. Playoffeista meidät erotti vain neljä maalia huonompi maaliero kuin Oulun Kärpillä.

Todellisuudessa pleijaripaikka ei ratkennut näihin muutamiin maaleihin, vaan pudotuspelipaikka ratkesi syksyllä hävittyihin "maalinpeleihin". Tiukat matsit hävittiin viimeistään jatkoajalla tai rankkareilla. Nuori joukkue maksoi oppirahoja kovalla kädellä.

Joulutauolla joukkue asetti tavoitteekseen play off -paikan voittamalla kaksi ottelua kolmesta. Voittojen osalta tavoitteeseen päästiin, mutta taistelu viivan tuntumassa olevien joukkueiden kesken oli todella kovaa ja pisteet eivät lopulta riittäneetkään paikkaan kevään jatkopeleissä.

Vuoden vaihteen jälkeen joukkueen peli parani ja uusia vastuunkantajia alkoi nousemaan esiin. Tulos oli pettymys, mutta tuloksen takana on paljon positiivisia asioita. Nuoret pelaajat nousivat kauden edetessä kantamaan vastuuta.

Tästä osoituksena joukkueemme pelaajista yhdeksän pääsi pukemaan päällensä Leijona-paidan. U-18 joukkueen riveissä kauden aikana esiintyivät Rasmus Ristolainen, Mikko Lehtonen, Matias Pulli, Artturi Lehkonen, Rasmus Kulmala ja Jasper Lindsten. Heistä vain Lindsten ja Pulli eivät olleet kisajoukkueessa mukana. Pullin kisadebyytti jäi kokematta loukkaantumisen vuoksi.

U19/20- joukkueen riveissä TPS:aa edustivat leijonadebytantit Joni Seinelä, Niklas Friman ja Hannu Kuru.

Positiivista oli myös nuorten pelaajien nostaminen liigaotteluihin. Kaikkiaan yhdeksän pelaajaa pääsi pukemaan liigajoukkueen paidan yllensä.

Kausi 2012-2013

Tuleva kiekkokausi on jo harjoitusten osalta täydessä käynnissä. Joukkue aloitti harjoittelun huhtikuun alussa. Harjoittelemme yhdessä 10 kertaa viikossa ja lauantaisin pelaajat tekevät vielä omatoimisen harjoituksen.

Joukkue käy jäällä toukokuusta juhannukseen kolmesti viikossa ja muut harjoitukset hikoillaan salilla sekä ulkona lenkkien ja pelien muodossa. A-nuorten ikähaarukka on suuri ja pelaajat ovat biologisessa kehityksessään eri vaiheissa, joka on huomioitu voimaharjoittelun suunnittelussa pelaajakohtaisesti.

Tämän kauden joukkueen ikäluokkia on opetettu omatoimisuuteen muutamien viime vuosien aikana suunnitelmallisesti. Tässä suunnitelmassa ollaan edistytty siihen pisteeseen, että aiomme kokeilla kesällä pelaajien omatoimisen harjoittelujakson pidentämistä.

Aiemmin pidensimme jaksoa 4 viikosta 5,5 viikkoon. Nyt kokeilemme 7 viikon omatoimista jaksoa, josta 2,5 viikkoa pelaajat harjoittelevat pienryhmissä suunnitelmallisesti ja loput 4,5 viikkoa yksin. Toteutamme suunnitelman, mikäli harjoitteluilmapiiri ja -ilme ovat sitä tasoa, että pelaajat ansaitsevat saada lisävastuuta harjoittelun toteuttamisessa.

Tämän hetkinen ilmapiiri on erittäin innokas ja ryhdikäs. Emme kuitenkaan tyydy nykytilanteeseen, vaan yritämme kehittää jatkuvasti parempia ihmisiä, pelaajia ja urheilijoita. Kehittymisen tehostamiseksi joukkueessa pitää vallita jatkuva vaatimustaso sekä valmentajien, että pelaajien taholta keskuudessaan.

Joukkueen toiminnalliset arvot tulevat sanasta V-O-I-T-T-O, jonka jokainen kirjain tarkoittaa meidän toiminnassamme seuraavia asioita:

Vastuu
Omatoimisuus
Innokkuus
Tavoitteellisuus
Tunne
Oppiminen

Kaudella 2012–2013 TPS A-nuoret esiintyvät otteluissaan innokkaina ja tunteet pinnassa. Pelaajat kantavat vastuuta omalta osaltaan joukkueen menestyksestä valmennuksen tavoin. Jokaisessa harjoitustapahtumassa pelaajat ovat nöyriä oppimaan virheistään ja pyrkivät tavoitteellisesti kehittämään itsestään menestyviä pelaajia. 

Näiden asioiden toteutuessa menestymisestä tulee konkretiaa. Näitä arvoja toteutamme päivittäisessä tekemisessä jo kevään ensimmäisestä tapaamisesta lähtien.

Toivotaan, että kiekkokauden päätteeksi Suomi saunottaisi taas "poikaa" ja Korppari toisi sen "isoimman pojan" näytille Turkuun!

Hyvää kesää kaikille Tepsiläisille!

Juuso


Lue lisää: