TPS:n pelaajarunko tasapainossa


Palloseuran tulevan kauden joukkueen ikätasapaino on toivotussa tasapainossa. Joukkueesta löytyy sopivasti kokeneita pelimiehiä, potentiaaleja sekä nuoria lupauksia. Pelaajakoordinaattori Ari Vuori onkin jaotellut joukkueen näihin kolmeen kategoriaan.

- Ykköskategoriaan eli kokeneisiin runkopelaajiin lasketaan yleisesti yli 26-vuotiaat pelaajat, joita meillä on seitsemän. Kakkoskategoriassa ovat 22 – 25 – vuotiaat potentiaalit, joita meillä on niin ikään seitsemän. Kolmannessa kategoriassa ovat nuoret lupaukset, joita joukkueessa on yhdeksän. Lupauksista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat pelanneet jo juniorijoukkueissamme, Vuori laskee.

TPS hakee vielä yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää. Todennäköinen suunta on Pohjois-Amerikka, jonne Vuorella on erinomaiset kontaktit.

 - Emme halua tänne mitään jäähdyttelijöitä. Etsimme pelaajia, joilla NHL-ura ei ole takana vaan vasta edessä. Toivomme näiden pelaajien sijoittuvan tuohon 22 – 25 - vuotiaiden potentiaalien ryhmään, Vuori summaa.

 TPS lähtee kauteen kolmella maalivahdilla. Vuori näkee tilanteen herkullisena, sillä kolmeen vahtiin päätyminen oli myös maalivahtivalmentaja Urpo Ylösen toivomus. Harjoittelun laatu ja monipuolisuus kasvaa kolmen tasavahvan pelaajan myötä.

 - Meillä on heti yhdeksän kovaa peliä Nordic Trophyssä, ja jokainen vahti saa oman mahdollisuutensa. Kaikilla on mahdollisuus lunastaa pelipaikka ja vallata ykkösvahdin status, Vuori muistuttaa.

1. KATEGORIA Yli 26-vuotiaat kokeneet runkopelaat (7)


Aki Berg

Ilari Filppula

Tommi Hannus

Marko Kiprusoff

Aki Uusikartano

Ville Vahalahti

Sami Venäläinen

2. KATEGORIA 22 - 25 - vuotiaat potentiaalit (7)

Antti Erkinjuntti

Antti Halonen

Max Kolu

Tero Konttinen

Markus Nordlund

Tomas Sinisalo

Tuomas Suominen

3. KATEGORIA 18 - 21 - vuotiaat lupaukset (9)

Jarkko Hattunen

Toni Jalo

Joonas Järvinen

Niko Kluuskeri

Lassi Kokkala

Tommi Laine

Olli Lieskivi

Antti Reivonen

Casper Santanen