TPS solmi tukun pelaajasopimuksia

TPS julkisti keskiviikkona seitsemän uutta pelaajasopimusta. Uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Atte Engren, puolustaja Markus Nordlund sekä hyökkääjät Ilari Filppula, Tommi Hannus, Jarkko Hattunen ja Sami Venäläinen. Lisäksi joukkueeseen liittyy puolustaja Casper Santanen try out – sopimuksella.

Atte Engren

Maalivahti Engren on 20-vuotias lupaus, joka haluaa kehittyä Urpo Ylösen maalivahtivalmennuksessa. Engren on ollut mukana ikäkausimaajoukkueissa osoittaen potentiaalinsa. Päättyneellä kaudella hän pelasi 31 ottelua Lukon A-junioreissa. Liigassa Engren vartioi Lukon maalia yhdessä ottelussa. Kaiken kaikkiaan Engrenillä on tilillään 25 liigaottelua. Engren on Nashvillen seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2007.

 - Jäin Raumalla pussiin Petri Vehasen ja Mikael Vuorion taakse. Haen Turusta kasvavaa peliaikaa ja kehitystä. Katsotaan tekeekö Upi minusta molarin, armeijaa käyvä Engren toteaa leikillisesti.

Markus Nordlund

Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen Nordlund tuo TPS:n takalinjoille kaivattua kokoa. Isosta koosta huolimatta Nordlund on kiekollisena taitava pelaaja, joka kykenee ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Nordlund on pelannut Lukossa 103 liigaottelua tehoilla 4+15=19. Tällä kaudella tehopisteitä syntyi 12.

 - Viime kauden Tepsin aktiivinen ja kiekollinen pelitapa teki minuun vaikutuksen. Siirto Turkuun oli selvä heti kun yhteydenotto tuli, Nordlund kertoo.

Casper Santanen

20-vuotias puolustaja Santanen on TPS:n riveissä try out – sopimuksella. Santasella ei ole vielä tilillään liigaotteluita. A-junioritasolla hän on edustanut TPS:n lisäksi Rauman Lukkoa. Nuorukaisen tehot ovat puolustajalle komeat. Kaudella 2006 – 2007 hän teki 39 ottelussa 18 tehopistettä ja tällä kaudella 38 ottelussa 17 tehopistettä.

Jarkko Hattunen

Kajaanissa syntynyt Hattunen oli Mestiksessä Hokin mukana voittamassa viime vuonna kultaa ja tänä vuonna hopeaa. Juonikas Hattunen on pelannut Mestiksessä 81 ottelua tehden niissä komeat 83 tehopistettä. Liigaa Hattunen on pelannut kolmen ottelun verran Rauman Lukon väreissä.

Ilari Filppula

Filppula on 26-vuotias taitava keskushyökkääjä. Päättyneellä kaudella JYP:issä hän ei saanut ansaitsemaansa peliaikaa, mutta teki siitä huolimatta 22 tehopistettä. Suureen tietoisuuteen Filppula nousi kaudella 2006 – 2007, jolloin hän viimeisteli tehot 15 + 26 = 41. Liigassa Filppula on pelannut 269 ottelua. Tehopisteitä on tilillä 42 + 73 = 115.

 - Joukkueen urheilullisuus on kunnossa ja puitteet ovat loistavat. Isompi rooli kiinnostaa, haasteeseen tarttunut Filppula muistuttaa.

Tommi Hannus

27-vuotias Hannus pelasi liigaa TPS:n joukkueessa jo kaudella 1999 – 2000. Tie on sen jälkeen kulkenut Helsingin, Lahden, Rauman ja Jyväskylän kautta takaisin Turkuun. Hannus on vahva pelaaja, joka ei maalipaikoissa arastele vaan lyö kiekot kylmästi sisään. Hannus on pelannut liigassa 321 ottelua. Otteluissa hän on viimeistellyt 76 maalia ja antanut 37 maalisyöttöä.

 - Todella kiva palata kotiin. Matkalla on kasvettu henkisesti ja sitä kautta olen varmasti parempi pelaaja. Viime kaudella TPS oli paha vastustaja ja teki vaikutuksen, analysoi Hannus.

Sami Venäläinen

26-vuotias Venäläinen on nopea ja vahva pelaaja, joka on profiloitunut vahvaksi maalintekijäksi. Venäläisellä on kaikki eväät nousta liigan parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Päättyneellä kaudella hän viimeisteli Tapparassa 16 maalia. 422 liigapelissä maaleja on syntynyt 73.