TPS hankki Konttisen ja Uusikartanon


TPS on tehnyt loppukautta koskevat sopimukset puolustaja Tero Konttisen ja hyökkääjä Aki Uusikartanon kanssa.

22-vuotias Konttinen siirtyy Turkuun Porin Ässistä, missä hän on kiekkoillut kaksi edellistä kautta. Tällä kaudella Konttinen on antanut 36 ottelussa viisi maalisyöttöä. Viime kaudella Konttinen oli Ässien tehokkain puolustaja 27 tehopisteellä.

Kaiken kaikkiaan Konttinen on pelannut SM-liigassa 94 ottelua Jokereiden ja Ässien riveissä. Konttisen tehot otteluissa ovat 7+26=33.

TPS:n päävalmentajalla Hannu Virralla on selkeä näkemys Konttisen vahvuuksista.

 - Olemme hakeneet kiekollista ja liikkuvaa pakkia. Olemme olleet Konttisen perässä jonkun aikaa, ja on hienoa että saimme hänet, Virta analysoi.

Konttisen tilastot / Elite Prospects

Uusikartano on tällä kaudella pelannut 21 ottelua HPK:ssa tehoin 3+8=11. Osan peleistä on estänyt jalkavamma, josta mies on nyt toipumassa. Hänen uskotaan olevan pelikunnossa maaottelutauon jälkeen.

30-vuotias Uusikartano on pelannut liigaa viidessä eri joukkueessa. 415 ottelussa Uusikartano on kerännyt 59+139=198 tehopistettä. Palkintokaapissa hänellä on SM-liigasta yksi hopea ja yksi pronssi.

Uusikartano on kiekkovarma pelaaja, joka on pelannut tiukkoja pelejä liigafinaaleista lähtien. TPS-valmennus on mielissään saadessaan joukkueeseen motivoituneen pelaajan, jonka unelmana on ollut pelata liigaa kasvattajaseurassaan.

- Aki on hyvin kahteen suuntaan pelaava sentteri. Hän lukee peliä hyvin ja rytmittää oivasti viisikkopelaamista. Kokemuksen avulla hän pystyy pelaamaan tuloksekkaasti myös yli- ja alivoimaa, valmennus toteaa.

Uusikartanon tilastot / Elite Prospects

Ramstedt Mestikseen, Virtanen jatkaa TuTo:ssa

TPS-hyökkääjä Teemu Ramstedt siirtyy loppukaudeksi Mestikseen KooKoo:n riveihin. Ramstedt pelasi tällä kaudella TPS:ssä 38 ottelua, joissa syntyivät tehot 3+3=6. Kaiken kaikkiaan 20-vuotias Ramstedt on pelannut 75 liigaottelua.

Hyökkääjä Arttu Virtanen jatkaa TuTo:ssa loppukauden ajan. Virtanen oli TPS:n kirjoilla koko alkukauden, mutta sitkeä selkävamma esti pelaamisen. Tammikuun alussa Virtanen lähti hakemaan pelituntumaa TuTo:sta. Pelit sujuivat hyvin, ja seurat ja pelaaja sopivat jatkosta yhteisymmärryksessä.