TPS hakee virettä harjoitusviikolta


Turun Palloseura käyttää maaottelutauon aikaisen viikon tarkasti harjoitteluun. Torstaisen Blues-ottelun jälkeen joukkue vietti muutaman lepopäivän ladaten akkuja tulevaa varten. Maanantaina joukkue aloitti tiukan treenin juoksulla ja kuntosalilla.

- Viikko aloitettiin kehon fyysisellä herättelyllä. Viikko on meille erittäin tärkeä niin fyysisesti kuin henkisestikin, valmentaja Kalle Kaskinen muistuttaa.

Viikko on viimeinen mahdollisuus vetää tiukkoja voimaharjoitteita. Pelkkään fyysisyyteen joukkue ei kuitenkaan panosta, vaan paljon painoarvoa annetaan myös muille harjoitteille.

- Hiomme esimerkiksi henkistä puolta, käymme läpi erikoistilanteita ja myös aineenvaihdunnallisia asioita. Kaiken kaikkiaan viikko on monipuolista valmistelua kohti kevättä, tiivistää Kaskinen.

Erikoistilanteet hyvällä tasolla

Valmennus on tyytyväinen joukkueen erikoistilannepelaamiseen. Harjoitusviikon aikana erikoistilanteet tulevat silti olemaan yksi keskeinen harjoittelun teema.

TPS on liigan neljänneksi tehokkain ylivoimajoukkue ja kahdeksanneksi paras alivoimajoukkue. Ylivoimaa TPS on tarvinnut keskimäärin 8,30 minuuttia yhtä ylivoimamaalia kohden. Vastustaja on puolestaan tarvinnut TPS:aa vastaan tasan 10 minuuttia ylivoimaa. Alivoimia TPS:llä on ollut 239, mikä on vähiten koko liigassa.

- Olemme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä erikoistilannepelaamiseen. Alivoimaa rassaavat viime pelien 5-3 – tilanteet, joista vastustaja on rankaissut. 5-4 – tilanteet ovat toimineet loistavasti koko kauden, Kaskinen tähdentää.