TPS aloitti koko joukkueen treenit

TPS:n kiekkomiehistö kokoontui maanantaina aamulla yhteisharjoituksiin Ruissaloon. Mukana olivat ensimmäistä kertaa myös uudet pelaajat. Uudetkin hankinnat ovat jo muutaman viikon harjoitelleet omatoimisesti fysiikkavalmentaja Mika Lehtimäen ohjein, joten aivan tyhjästä he eivät mukaan hyppää.

Valmentaja Kalle Kaskinen oli innoissaan harjoitusryhmän asenteesta ja yleisestä fiiliksestä.

 - Viimeinkin porukka on kasassa. Hankinnat on tiedetty jo pitkään, mutta vasta nyt kaikki ovat oikeasti samassa ringissä, Kaskinen kertoo.

 Joukkueen harjoittelussa teemana on peruskestävyys. Harjoitukset ovat pitkäkestoisia ja paljon toistoja sisältäviä.

 - Ensi kaudella pelejä tulee jälleen paljon. Kropan kunnon on oltava kohdallaan, jotta kausi saadaan kunnialla läpi, Kaskinen muistuttaa.

 Alkaneen viikon jälkeen harjoittelu siirtyy yksilöllisempään suuntaan. Seuraavan jakson tarkoituksena on jalostaa voimaa ja fyysisiä ominaisuuksia pelissä kaivattaviin muotoihin.

Ensimmäistä kertaa uuden joukkueensa kanssa harjoitellut hyökkääjä Sami Venäläinen oli näkemäänsä ja kokemaansa tyytyväinen.

 - Kaikki toiminta harjoittelun suhteen vaikutti fiksulta. Valmennus kertoi mitä tulemme jatkossa tekemään, ja uskon että sen avulla pääsemme hyvään kuntoon, Venäläinen sanaili.

 Venäläinen mieltää olevansa uuden joukkueensa näköinen pelaaja. Turkulaisten liikkuva systeemi tuli tutuksi viime kaudella vastustaja Tapparan riveissä. Miehen odotukset ensi kauden suhteen ovat korkealla.

 - Tavoitteena on tietysti iso rooli ja hyppäys seuraavalle tasolle. Olin jo pitkään ollut Tapparassa, ja uskon että maisemanvaihdos piristää, Venäläinen toteaa.