Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit TI 27.2. 18:30 OSTA LIPUT

Marko Kiprusoff jatkaa kaksi kautta Turussa

Puolustaja Marko Kiprusoff ja Turun Palloseura sopivat tiistaina kahden vuoden jatkosopimuksesta. Kahden vuoden option lunastuksen jälkeen Kiprusoff jatkaa tutussa seurassa kevääseen 2010 asti.

35-vuotias Kiprusoff on kuluvalla kaudella ollut joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehoin 2+16=18. Kaiken kaikkiaan liigaotteluita on kertynyt 473, joissa ovat syntyneet tehot 61+178=239.

Pudotuspelejä hän on pelannut 66.

Todellinen TPS-ikoni

Kiprusoff on noussut vuosien saatossa todelliseksi TPS-ikoniksi. Menossa on miehen 12 kausi turkulaisten riveissä. Kiprusoff on pelannut kolmea HPK:ssa pelaamaansa ottelua lukuun ottamatta kaikki liigapelit TPS-paidassa. Ensi lauantaina Kiprusoff nousee Jouni Rokaman rinnalle toiseksi eniten TPS:ssä SM-liigaotteluita pelanneeksi pelaajaksi 472 ottelulla.

SM-liigan lisäksi Kiprusoff on pelannut yhteensä 51 NHL-ottelua Montrealissa ja NY Islandersissa. Elitserienin Malmossä hän kiekkoili kaksi kautta ja Sveitsin Klotenissa kolme kautta. Maaotteluita tilillä on 205.

SM-liigasta Kiprusoffin palkintokaapissa on neljä Suomen mestaruutta sekä yksi hopea. 1995 maailmanmestaruuden lisäksi vyöllä on neljä MM-hopeaa sekä yksi olympiapronssi.

Kiprusoff on neljästi valittu SM-liigan All Stars - kentälliseen ja vuonna 1995 hänet valittiin lisäksi SM-liigan parhaaksi puolustajaksi.