Juuso Wahlstenille oma rahasto

70-vuotisjuhliaan ensi sunnuntaina viettävä TPS-legenda, entinen huippujääkiekkoilija ja kansainvälinen urheilu - ja liikuntakulttuuripromoottori, Juhani "Juuso" Wahlsten on perustanut omaa nimeään kantavan rahaston. Wahlstenin mukaan tavoitteena on, että hänen koti- ja ulkomailla hankkimansa urheilijaksi kasvamiseen liittyvää kokemusta hyödynnetään nykynuorten kasvuympäristöön.

- Aloitin itsekin aikanani urheilun ensin jalkapallon ja sen rinnalla jääkiekon pelaamisella. Aikuisiällä jääkiekko nousi päälajiksi pelaajana ja myöhemmin valmentajana, Wahlsten muistelee.

Wahlsten tunnetaan myös tyttöjen ja naisten jääpelin, ringeten, eurooppalaisena käynnistäjänä.

Rahaston toiminnan tarkoituksena on vahvistaa urheilijoiden, heidän perheidensä, opettajiensa ja valmentajiensa lajirajat ylittävää yhteistyötä. Lapset ovat ensin lapsina perheissä, sitten tulevat koulut, seurat ja sen jälkeen itsenäistytään. Juuson tarkoituksena on edistää myös yleistä verkottumista, ammattiin valmistumista, ammatillista kehittymistä, jatkokoulutusmahdollisuuksia sekä edesauttaa sopeutumista urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Rahaston asioita hoitaa nimikkorahastolle nimetty erillinen hoitokunta, johon kuuluu kolme jäsentä. Rahaston vuosituotosta voidaan rahaston hoitokunnan päätöksellä jakaa enintään puolet edellä yksilöityyn tarkoitukseen. Nimikkorahasto perustetaan Suomen urheilijoiden koulutus- ja ammatinedistämissäätiön yhteyteen.

- Oman kansallisen ja kansainvälisen erityistehtävänsä tämä itsenäinen asiantuntijarahasto näkee ruohonjuuritason liikunnallisen elämätavan ja sen kautta syntyvän vuorovaikutuksen markkinoijana, Wahlsten kertoo.

Wahlsten on merkkipäivänään matkoilla ja toivoo, että hänen merkkipäivänsä johdosta mahdollisesti osoitetut muistamiset ohjattaisiin suoraan hänen nimikkorahastoonsa. Juuson rahaston pankkitilinumero: Nordea 159030-180198