Jesse Saarinen lopettaa pelaajauransa

Turun Palloseuran puolustaja Jesse Saarinen ei enää ensi kaudella jatka pelaajauraansa. Saarinen sai mielenkiintoisen työtarjouksen Turun Seudun Osuuspankista, ja päätti vastata uusiin haasteisiin. Saarinen on ollut Turun Seudun Osuuspankin kummipelaaja, ja tämän yhteistyön hedelmänä alkoivat myös keskustelut peliuran jälkeisestä toiminnasta.

- Päätös uran lopettamisesta vei pitkään, mutta lopulta homma oli melko helppoa. Tällaista mahdollisuutta ei ehkä toiste tule eteen, Saarinen kiittelee tilaisuutta.

 Saarinen aloittaa pankin yrityssektorilla. Työhön kuuluu perehdyttämisjakso, jonka jälkeen lopullinen toimenkuva muotoutuu.

Saarinen valmistui kauppatieteiden maisteriksi lokakuussa 2007. Koulutus yhdessä peliuran kanssa antaa hyvät eväät tehtävän menestyksekkääseen hoitoon.

 - Peliuralla uskon oppineeni tiimityöskentelyä, paineensietokykyä sekä sopeutumiskykyä eri tilanteisiin, Saarinen kertoo.

 Vaikka yhtäläisyyksiä varmasti löytyy, on ammateissa myös eroavaisuuksia.

 - Kiekkoilijana ammatti on ollut aika julkinen. Lehdestä on saanut lukea, miten työpäivä on mennyt. Tähän tulee varmasti iso muutos, Saarinen lisää hymyssä suin.

 Saarinen pelasi urallaan SM-liigaa TPS:n lisäksi Porin Ässissä, jossa hän saavutti SM-hopeaa. 160 liigaottelussa Saarinen teki seitsemän maalia ja antoi 16 maalisyöttöä. Rangaistusminuutteja kertyi 154.

 Suomen lisäksi Saarinen kiekkoili Nebraskan yliopiston joukkueessa sekä Ranskassa Strasbourgissa ja Grenoblessa.