Aki Uusikartano innolla mukana


TPS-joukkueeseen viime viikolla liittynyt hyökkääjä Aki Uusikartano on sopeutunut uuteen joukkueeseen hyvin. Vaikka Uusikartano ei ole TPS:ssa pelannut sitten junnuvuosien, on joukkueen tapa toimia tuntunut heti kotoiselta.

- Olen aina sopeutunut uuteen paikkaan mainiosti, ja joka paikassa kaverit ovat ottaneet hyvin vastaan. Täällä on lisäksi monia tuttuja pelaajia. Hurmeen Maken kanssa pelasin HIFK:ssa ja Rauteen kanssa Porissa. Lisäksi junnuvuosilta on tuttuja kavereita, Uusikartano listaa.

Uusikartanon seuranvaihto HPK:sta TPS:aan tapahtui aivan siirtorajan viime hetkillä. Pelaaja itsekin oli pitkään epätietoinen siirtokuvioista.

- Olin pitkään lehtitietojen ja huhujen varassa, vaikka jotain asiasta olin kuullutkin. Konkreettisesti asia eteni vasta aivan viime päivinä, Uusikartano selvittää.

Yksi syy siirron harkintaan oli jalan kunto. Uusikartano sai marraskuun puolivälissä kiekon jalkaansa, ja vammaa on paranneltu näihin päiviin asti. Keskiviikkoiltana Uusikartano sai lääkäreiltä helpottavan tiedon, jonka mukaan hän voi aloittaa välittömästi omatoimisen luistelun.

Uusikartano on parantumisjakson aikana harjoitellut paljon omatoimisesti. Ensimmäiset kaksi kuukautta harjoittelu keskittyi ylä- ja keskivartalon kehittämiseen. Vasta tämän vuoden puolella hän on päässyt polkemaan kuntopyörää ja monipuolistamaan harjoittelua muiltakin osin.

Tavoite pelata monta ottelua

Uusikartano ei parin päivän kokemuksella halua tarkasti analysoida nykyistä joukkuetta. Muutaman ottelun seuranneena hänellä on kuitenkin jonkunlainen käsitys joukkueen vahvuuksista ja tyylistä.

- TPS on vikkelä joukkue, jossa on nopeita hyökkääjiä. Liikkuvuus on suuri teema, hän näkee.

Valmennus odottaa Uusikartanolta rytmitystä viisikkopelaamiseen sekä apua yli- ja alivoimiin. Pelaaja itse on vielä maltillinen roolitusten suhteen.

- Pelillisiä asioita ei vielä ole ehditty käydä läpi. Itse koen vahvuudeksi kahden suunnan pelaamisen, jossa voin auttaa sekä pakkeja että hyökkääjiä.

Joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää, eikä sitä ole syytä lähteä liiaksi muuttamaan. Uusikartano yrittää omilla pienillä nikseillä tuoda keitokseen oman lisämausteensa.

Odotukset loppukauden suhteen ovat selkeät. Tarkoitus on toteuttaa uutta pelisysteemiä ja opetella joukkueen tavat. Yksi tavoite sekä pelaajalla että joukkueella on yhteneväinen.

- Mitä pitemmälle joukkue etenee, sitä enemmän myös minulle tulee pelejä. Eli haluan pelata kauden aikana mahdollisimman monta ottelua, hyökkääjä päättää.