22.3.2017

Voitokas alku pudotuspeleille

TPS aloitti playoffs-taipaleensa tiistaina 21. maaliskuuta, kun Helsingin IFK saapui turkulaisten vieraaksi. Tunnelmaa pelistä ei puuttunut, ja tasainen kamppailu päättyi lopulta TPS:n voittoon 4–1-lukemin. Seuraava ottelu pelataan torstaina 23. maaliskuuta Helsingissä.

TPS johtaa ottelusarjaa 1-0. Jatkoon pääsemiseksi tarvitaan voittoja yhteensä neljä. Ennen pudotuspelejä joukkueella oli runsaasti aikaa kerätä voimia niin henkisesti kuin fyysisesti, mutta TPS:n hyökkääjä Eric Perrinin mukaan aikaa oli liikaakin.

– Odotus ennen 1. peliä oli aika pitkä, ja siinä ehti ajatella enemmän kuin olisi tarvinnut. Kaikki olivatkin ennen jäälle menoa innostuneita, mutta myös hermostuneisuutta oli ilmassa. Me kuitenkin hallitsimme tunteemme ja paineen hienosti.

TPS ei missään vaiheessa ottelua jäänyt HIFK:n jalkoihin, vaan köyttä vedettiin tasapuolisesti molempiin suuntiin Gatorade Centerin kentällä. 1. erässä ei nähty jäähyjä tai maaleja, sillä molemmat joukkueet kiersivät ja tarkkailivat toisiaan.

– Playoffien 1. ottelu on aina vaikein, kun molemmat joukkueet tunnustelevat toisiaan ja ottavat selvää muutoksista. Parasta jääkiekkoa se ei aina ole, mutta mitä pidemmälle ottelusarja etenee, sitä paremmaksi peli muuttuu, Perrin kommentoi.

2. erässä alkoi jo tapahtua, kun Tomi Kallio iski TPS:n johtoon heti erän alussa. HIFK ei kauan odotellut tasoituksen kanssa, sillä Roope Hintz toi helsinkiläiset mukaan peliin erän puolessa välissä. Maalien jälkeen nähtiin ottelun ensimmäiset jäähyt, mutta vain TPS kykeni käyttämään tilaisuuden hyväkseen ja menemään johtoon ylivoimalla. Maalin takana oli nuori lupaus Patrik Virta.

Viimeisessä erässä tuskin kukaan osasi odottaa alivoimamaalia, mutta TPS:n Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon ja toi turkulaiset upeasti 31-johtoon. HIFK otti vielä maalivahdin ulos kentältä hakiessaan kavennusmaalia, mutta Erik Thorell nappasi kiekon itselleen ja löi taululle komeat 4–1-lukemat. HIFK ei ehtinyt enää turkulaisten pikajunan kyytiin, ja summerin soidessa turkulaiset poistuivat jäältä voittajina.

­– Kokonaisuutena peli oli hyvä meiltä. Kaikki toimi keskialueella ja omassa että hyökkäyspäädyssä, ja ylivoima tuotti tulosta. Tietenkin aina on pieniä asioita, joita muuttamalla taso nousee asteen ylemmäs. Katsomme varmasti pelistä pätkiä videolta.

Lepoa, kehon kuuntelua ja hyvää meininkiä

Seuraava ottelu pelataan Helsingin Jäähallissa HIFK:n kotikentällä. HIFK ei ole tällä kaudella ollut mahdoton vastustaja TPS:lle niin kotona Turussa kuin Helsingissäkään. Eric Perrin ei ole huolissaan vierasotteluista.

­– Helsingissä pelataan varmasti hieno ottelu. Kaikki aiemmat matsit ovat nyt mennyttä, ja tällä hetkellä me keskitymme kehittämään peliämme vielä eteenpäin pudotuspelejä ja mestaruutta varten. Sen takia meidän täytyy pelata korkeimmalla tasolla niin henkilökohtaisesti kuin joukkuepelinkin kannalta. Joka peli on askel eteenpäin.

Pudotuspelit ovat koko kauden odotetuimmat ottelut, joten rutistus on raskas niin keholle kuin mielelle.

– Henkisellä puolella kannattaa ottaa etäisyyttä kaikkeen. Varsinkin he, joilla on perhettä, joutuvat tekemään uhrauksia kotona. Perhe kuitenkin ymmärtää sen, sillä tämä on vuoden hektisintä ja tärkeintä aikaa, Perrin kertoo.

Fyysisesti tärkeintä on pitää omasta kehosta huolta eikä rasittaa itseään liikaa.

– Paljon, paljon lepoa otteluiden välissä ja oikea ruokavalio auttavat jaksamaan. Kehon hoitaminen ja sen kuunteleminen on tärkeintä, niin jaksaa kyllä hyvin, Perrin jatkaa.

Tiistain ottelu keräsi Gatorade Centeriin kannattajia, jotka todella osasivat pitää ääntä ja kannustaa omiaan loppuun asti. Perrin kertoo tämän vaikuttavan paljon joukkueeseen.

­– Kannattajista saa paljon energiaa ja voimaa – kuin viimeisen sysäyksen. Hallissa oli hyvä meininki ja se auttaa meitä paljon joka kerta. Varsinkin kova meteli luo pelaajille hyvän fiiliksen. Tiesimme, että kannattajia tulee paikalle tukemaan meitä ja he tietävät myös, miten paljon se merkitsee meille.

Helsinkiin on varmasti matkalla muutama turkulainenkin kannattaja, mutta HIFK:n kotikenttäetuihin kuuluu suuret kannattajamäärät. Perrin kertoo sen auttavan myös mustavalkoista miehistöä.

– Helsingissä on varmasti meidän kannattajia, mutta saamme myös paljon hyvää fiilistä HIFK:n kannattajista ja tunnelmasta, joka hallissa vallitsee. Kunhan porukkaa on paljon paikalla, niin meilläkin on hyvä meininki.

Perrin, Kallio.jpg