27.12.2016

Patrik Virta: ”Joka kerta sata lasissa”

TPS pelaa ennen vuodenvaihdetta vielä kaksi ottelua, kun Gatorade Centerin jäällä vastaan asettuvat HPK ja SaiPa. Keskiviikkona tähtäimessä on kuudes perättäinen voitto.

HPK lähtee joukkueiden väliseen kauden kolmanteen kohtaamiseen sarjan 4. sijalta 11 pistettä turkulaisten perässä. Edellisestä kahdesta ottelusta voitot jaettiin tasan, kun molemmat joukkueet veivät kotiottelut nimiinsä 4-1 lukemin. TPS-peluri Patrik Virran mukaan keskiviikkona on edessä hyvä ottelu.

- HPK on todella pelinopea joukkue ja se kääntää peliä nopeasti, joten vauhtia ainakin riittää.

HPK nappasi tapaninpäivän ottelustaan 3-2 jatkoaikavoiton Ilveksestä nousten voittoon kahden maalin takaa. 

- Heitä vastaan pitää pelata huolella. Vastustajalle ei saa antaa vastahyökkäyksiä, koska se on niissä hyvä. Huolellisuus on siis ykkösjuttu. Pyrimme myös itse kääntämään peliä nopeasti ja pysymään kiekossa, Virta summaa. 

SaiPan jälkeen kohti uutta vuotta 

Turkulaiset kohtaavat vuoden viimeisessä ottelussaan niin ikään kolmatta kertaa SaiPan. TPS vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä 2-5 lukemin, mutta taipui toisessa voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3.

- SaiPa on aika samantyylinen joukkue kuin HPK. He pelaavat nopeasti ja kovaa, joten perjantaina pitää olla valmis kamppailuun, Virta pohtii.

SaiPa kyläilee ennen Turkuun tuloa Ilveksen vieraana. Lappeenrantalaiset lähtevät keskiviikon otteluun sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta 37 pistettä kukkarossaan eikä Tampereella ole tiedossa kuin korkeintaan paikan varmistelu. Virta ei kuitenkaan sijoituksia paljon ajattele.

- Liiga on niin tasainen sarja, että tässä voi käydä ihan miten vain. Sijoituksia on ihan turha katsella vielä tässä vaiheessa. Jokainen joukkue on paha vastustaja ja joka kerta pitää olla ihan sata lasissa.

 

”Huippu alkukausi!”

TPS lähtee vuoden viimeiseen rutistukseen Liigan sarjataulukon kolmannelta sijalta, josta matka voi tämän vuoden puolella jatkua joko ylöspäin tai pysyä tukevasti aloillaan. Keskushyökkääjä Virta on hyvillään joukkueensa otteista kauden ensimmäisellä puolikkaalla.

- Voittoja on tullut ja peli on näyttänyt hyvältä. Tottakai on vielä parannettavaa jokaisella osa-alueella. Ne joukkueet pärjäävät yleensä keväällä, jotka pystyvät parantamaan peliään sinne asti. Ei tämä vielä riitä, mutta tyytyväinen pitää olla.

Tähän mennessä Virran mieleenpainuvin hetki on ollut kauden ensimmäinen ottelu, joka jo itsessään on aina hieno tapahtuma. Toista kauttaan mustavalkoisessa pelipaidassa pelaava Virta on ollut tyytyväinen myös omiin otteisiinsa.

- Nyt on mennyt paremmin kuin viime kaudella. Kehitystä on tapahtunut paljon siitä lähtien, kun tulin tänne ja se alkaa näkyä kentälläkin. Vielä pitää parantaa paljon, mutta hyvältä on tuntunut ja näyttänyt tänä vuonna.

Virta odottaa myös kauden toista puolikasta hyvissä tunnelmissa.

- Turha tätä hommaa on hirveästi muutella. Samalla lailla mennään.

TPS–HPK Gatorade Centerissä keskiviikkona klo 18.30 ja TPS–SaiPa perjantaina klo 18.30.

Liput TÄSTÄ.