31.12.2016

Uudenvuoden tauolle voittotunnelmissa

TPS:n kuluvan vuoden viimeinen Liigaottelu päättyi päätöserässä syntyineiden maalien ansiosta lopulta selvään 3–0-voittoon. Yksi voiton arkkitehteistä oli kaksi maalisyöttöä nakuttanut Jasper Lindsten, joka oli taiston tauottua yhtä hymyä.

– Nyt voidaan hieman nauttia uudestavuodesta, mutta seuraava ottelu on ohjelmassa jo ensi tiistaina, joten ei tässä liiaksi voi juhlia. Vähän voi uuttavuotta juhlia ja sitten puolenyön aikaan mennä ampumaan raketteja, Lindsten kertoi hymyssä suin.

Vaikka Lindsten oli pohjustamassa kahta TPS:n kolmesta täysosumasta, osasi hän nähdä myös kehityskohtia omassa pelaamisessaan.

– Oman pään pelaaminen oli osaltani pari erää aika heikkoa, vaikka olihan siinä minulla maalipaikkoja. Viimeisessä erässä antamani maalisyöttö avasi peliäni ja sitten alkoi luistinkin kulkea ja syötöt napsua lapaan, Lindsten sanoi.

Kuluvalla kaudella läpimurron Liigan terävimpään kärkeen tehnyt Lindsten oli lähellä avata TPS:n maalihanat jo toisessa erässä, kun hän pääsi yrittämään maalintekoa alivoimalla. Vahva karvauspelaaminen vastustajan päädyssä aiheutti vastustajalle kiekon menetyksen ja Lindsten pääsi nokatusten SaiPa-vahti Jussi Markkasen kanssa. Tällä kertaa kokenut Markkanen oli kuitenkin parempi.

– Siinä oli mulla kaksi peräkkäistä vähän pidempää vaihtoa, joten en oikein jaksanut kunnolla kääntyä ja sitten siinä vähän kädetkin jäätyivät, Lindsten totesi.

Lindsten on uudenvuoden tauolle siirryttäessä kerryttänyt 34 pelaamassaan ottelussa 24 tehopistettä tehden kuusi maalia ja antaen 18 maalisyöttöä. Ensimmäistä täyttä Liigakauttaan pelaava laitahyökkääjä on runkosarjan pistepörssissä 14:ntenä.

Liigan ykkösveskari löytyy TPS:sta

Liigan maalivahtitilastoissa päästettyjen maalien keskiarvossa ansaitulla ykköspaikalla on TPS:n Aleksandar Georgijev, jolle nollapeli oli tämän kauden ensimmäinen. Keskiarvo on tällä hetkellä niinkin alhainen kuin 1,50. 

– Tämä oli Liigaurani neljäs nollapeli, mutta edellisestä taitaa olla kulunut jo enemmän kuin vuosi. Olen ottanut nollaan yltämisestä jo hieman paineita. Asia on hieman kummitellut mielessäni, ja olen miettinyt koska se oikein tulee. Vaikka olen pelannut ihan hyvin, olen päästänyt liikaa viime hetkien maaleja. Koko joukkue pelasi nyt uskomattoman hyvin ja auttoivat minua tässä nollapelissä, Georgijev ylisti.

Georgijev on kohtuullisen tyytyväinen tähän astisiin otteisiinsa. Helmikuussa vasta 21 vuotta täyttävä veräjänvartija on pelannut 15 ottelussa ja niistä peräti yhdeksän on päättynyt voittoon varsinaisen peliajan puitteissa. Ilman pisteitä TPS on jäänyt vain kaksi kertaa, kun Georgijev on ollut tolppien välissä.

– Helppoahan se on pelata, kun vetoja tulee tyyliin vain 10 ottelua kohden, maalivahti naurahti.

– Itse asiassa on todella haasteellista pelata, kun vetoja tulee harvakseltaan. Pelatessani junnusarjoissa totuin siihen, että laukauksia tulee todella paljon. Tällä hetkellä minulla on hyvä itseluottamus pelissäni, mutta silti on tärkeää säilyttää nöyryys, sillä joka kerta haluan pelata erinomaisesti kun saan pelaamiseen mahdollisuuden, Georgijev sanoi.

TPS toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta 2017!

Seuraava kotiottelu: TPS–Lukko Gatorade Centerissä lauantaina 7.1. kello 17.00.