22.11.2016

TS Kiekko: TPS on Liigan kuumin joukkue

Maaottelutauon jälkeen Palloseura ei ole hävinnyt kertaakaan ja purjehtii viiden ottelun voittoputkessa. Voittonsa se on kaiken lisäksi ottanut näyttävästi: pelejä dominoiden ja maaleilla ilotellen. TPS:n viiden ottelun maaliero on vakuuttava 21–6.

– Kyllä tämä pitää uskaltaa sanoa ääneen: jos laskee pois Sport-ottelun yhden erän, olemme pelanneet fantastisen hyvin. Olemme pelanneet erittäin hyvää jääkiekkoa; nykyaikaista, intensiivistä ja nopeata lätkää, TPS-kapteeni Tomi Kallio myhäilee.

– Joukkue on todella sitoutunut ja meillä on kaikessa tekemisessä hyvä meininki. Olemme ansainneet jokaisen saamamme pisteen.

– Luotamme omiin kykyihimme ja itseluottamuksemme on korkealla. Emme me lähde ketään vastaan altavastaajina. Nälkä kasvaa koko ajan syödessä, mutta nöyryys pitää silti pystyä säilyttämään.

TPS:n voittoputki käynnistyi välittömästi maaottelutauon jälkeen. Mitä tauon aikana oikein tapahtui?

– Itse asiassa pelasimme hyvin jo ennen maaottelutaukoa, mutta mukana oli vähän huonoa tuuriakin. Pelitapa oli kuitenkin kunnossa jo ennen taukoa, Kallio sanoo.

– Tärkein asia tauon aikana oli se, että valmennuksella oli rohkeutta antaa meille melkein viisi päivää lepoa. Siitä heille iso hatunnosto. Tämä on niin kovaa touhua ja vaatii jatkuvaa keskittymistä, että etenkin pää kaipaa välillä lepoa.

– Kun palasimme tauon jälkeen hallille, näki saman tien, että nyt joukkueen energiataso, tahto ja halu on huipussaan.

Yksi merkillepantava asia on se, että nyky-TPS pelaa johtoasemassa vuorenvarmasti. Ja jos vastustaja onnistuu kavennuksessa, paniikki ei iske joukkueeseen. Kallion mukaan henkisen kantin kehitys joukkueessa onkin ollut huomattavaa.

– Jossain vaiheessa se rupeaa näkymään, että olemme tehneet puolentoista vuoden aikana valtavasti töitä myös asenteen treenaamisen kanssa. Olemme puhuneet paljon siitä, mitä voittaminen vaatii. Hienoa, että se kaikki työ alkaa nyt näkyä, Kallio sanoo.

– Vanhat möröt ovat poistuneet kokonaan ja uudet pelaajat ovat päässeet terveeseen joukkueeseen. Heitä pitää kiittää siitä, että he ovat tulleet tänne avoimin mielin.

Kallio on itse paiskinut Palloseuraan paluunsa jälkeen hartiavoimin töitä istuttaakseen joukkueeseen voittamisen kulttuurin. Opit alkavat näkyä ja se ilahduttaa kapteenia.

– Kyllä se lämmittää omaakin mieltä, että olemme saaneet asenteen ja henkisen puolen täysin eri mallille, mitä se oli puolitoista vuotta sitten, kun aloitimme. Itselleni oli iso motivaation lähde saada Tepsin kurssi kääntymään, Kallio sanoo.

TPS–Pelicans Gatorade Centerissä tiistaina klo 18.30

Lue koko otteluennakko TS Kiekosta.