12.5.2016

TPS:n tulos tappiollinen – Osakeannilla edellytyksiä seuran pitkäjänteiselle kehittämiselle

HC TPS Turku Oy:n taloudellinen tulos tilikaudelta 2015-2016 on tappiollinen. Tilinpäätös on vielä työn alla, mutta tulos tulee olemaan edellisen kauden luokkaa, eli tappiota tulee noin kahden miljoonan euron verran.

– Olimme kauden alkaessa tietoisia siitä, että tulemme tekemään tappiota. Tappio oli kuitenkin kauden alun odotuksia suurempi. Jouduimme tekemään joukkueeseen panostuksia urheilullisen menestyksen takaamiseksi, minkä lisäksi teimme pelaajahankintoja paikkaamaan loukkaantumisia. Alkukaudesta emme myöskään onnistuneet houkuttelemaan katsomoihin odottamaamme määrää katsojia, toimitusjohtaja Mika Eskola kertoo.

Eskolan mukaan kauden 2016-2017 tavoitteena on pelata jälleen playoff-kiekkoa ja saavuttaa taloudellinen tasapaino kulujen ja menojen suhteen.

– Menestyvän organisaation rakentaminen vie aikaa, mutta olemme erittäin luottavaisia tulevaisuuden suhteen. Teemme jatkuvasti töitä, jotta TPS vakiinnuttaisi paikkansa Liigan eliitissä sekä urheilullisesti että taloudellisesti, Eskola sanoo.

– Liigajoukkueen tavoite on pelata pudotuspeleissä myös ensi kaudella. Siihen meillä on kaikki edellytykset taloudellisestikin, koska pelaamme tulevalla kaudella käytännössä samalla pelaajabudjetilla kuin lopetimme playoffit Kärppiä vastaan, Eskola jatkaa.

Merkittäviä satsauksia olosuhteiden ja ottelutapahtuman kehittämiseen

HC TPS aikoo jatkaa seuran kehittämistä useilla rintamilla, mikä vaatii myös taloudellisia satsauksia. Yhtiön hallitus on päättänyt ehdottaa yhtiökokoukselle osakeantia, jolla katetaan tappioita ja luodaan edellytyksiä seuran pitkäjänteiselle kehittämiselle.

– Kurssin kääntäminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja taloudellisia satsauksia. Tämän tietävät myös seuran omistajat, joiden tuki meillä on olemassa, Eskola toteaa.

HC TPS aikoo satsata tulevana kautena urheilullisen puolen lisäksi myös ottelutapahtuman kehittämiseen yhdessä halliyhtiön kanssa. Tulevan kauden joukkueesta ja ottelutapahtumaa koskevista uudistuksista kerrotaan tarkemmin kauden 2016 – 2017 avajaistilaisuudessaan keskiviikkona 18.5.2016.

– Tavoitteemme on viedä ottelutapahtuma uudelle, isommalle tasolle. Haluamme tarjota ottelutapahtuman, johon tullaan viihtymään kannattajia, yhteistyökumppaneita ja perheitä myöten. Odotamme avajaistilaisuutta innoissamme, koska uskomme uudistusten ilahduttavan koko laajaa TPS-perhettä, Eskola päättää.

Lisätiedot: Mika Eskola, toimitusjohtaja puh. +358 405516938