3.2.2017

TPS:n puolustuspeli toi ansaitun voiton Vaasassa

Sport – TPS 1-2

Vaasan jäähallissa nähtiin vauhdikas ja hyvätasoinen Liigaottelu, kun Turun Palloseura saapui Sportin vieraaksi. TPS ei selvinnyt ottelusta helpolla, mutta jos oman maalin varjelussa TPS oli omaa luokkaansa.

Sport on ollut TPS:lle sopiva vastustaja, sillä TPS:n voittoputki on playoffsit mukaan lukien on nyt jo yhdentoista ottelun mittainen. Vastaavasti Sportin saldo kotiotteluista on muutenkin murheellinen, sillä viimeiset 14 kotiottelua on tuonut kaksi voittoa.

Viitteitä Henrik Tallinderin hyvään päivään saatiin jo runsaan parin minuutin pelin jälkeen, kun hänen laukauksensa jatkot sohittiin hieman ohi. Tilanteen jälkeen Sportilla oli melko hyvä jakso, mutta TPS:n puolustus oli vankkumaton.

TPS:n ykköskenttä näytti vaarallisuutensa erän puolessa välissä, kun Dave Spina oli kiertävinään Sportin maalin. Pysähdys ja syöttö Tallinderille, joka laukoi kiekon maaliin. Tilanteessa tehoitta jäänyt Jerry Ahtola teki arvokasta työtä maalin edessä maskimiehenä.

Toinen erä oli TPS osalta epävakainen. Peli toki soljui varmana eteen päin, mutta vastaavasti Sport pääsi pelijuoneen mukaan. Parasta antia olivat erän alivoimat, jotka TPS hoiteli varmaan tapaan.

– Ottelusta tuli odotetun fyysinen, mutta joukkue oli latautunut hyvin vierasotteluun. Toiseen erään Sport lisäsi höyryä ja olimme vaikeuksissa, vahvisti TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selinkatsomoon näkyneen tilanteen.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.