13.2.2017

TPS:n hallinta Ässiä vastaan päättyi 

TPS vieraili perjantaina Porin Isomäki Areenassa. Kuluvan kauden neljässä ensimmäisessä pelissä pisteet olivat jakautuneet TPS:n eduksi lukemin 11-1. Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin erilainen kuin aikaisemmin. Ässät voitti ottelun lukemin 4-1 (2-1, 1-0, 0-0).

– Ässät oli tehokas paikoissaan, kamppailuvoimainen ja taisteluvalmis. He ansaitsivat kyllä kolme pistettä, TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

Joukkueiden kauden viides yhteenotto alkoi vahvasti TPS:n hallinnassa, mutta hieman hämmentävästi tulos oli ryhmälle siitä huolimatta tyly. Ensimmäiset neljä minuuttia pelattiin käytännössä pelkästään Ässien kenttäpäädyssä. Miro Keskitalolle avautui paras tilanne, kun hänen edessään ammotti tyhjä maali. Laukaus osui kuitenkin huipputontilta tolppaan.

Vain hetkeä myöhemmin Ässät hyökkäsi käytännössä ensimmäistä kertaa koko pelissä, ja välittömästi kiekko oli TPS:n verkossa. Mikael Sahan syöttöyritys painui verkon perukoille TPS:n puolustajan kautta. Keskitalo otti heti seuraavassa vaihdossa kaksiminuuttisen, minkä aikana Ville Korhonen osui komean kuvion päätteeksi. TPS:n selvän hallinnan jälkeen tilanne olikin yllättäen 2-0 kotijoukkueen eduksi.

Maalien seurauksena pelaaminen tasoittui huomattavasti. Huippupaikkoja ei kumpikaan saanut, ennen kuin TPS pääsi ylivoimalle erän loppupuolella. Avausylivoima tuotti heti tulosta ajassa 18:04, kun Patrik Virta ohjasi maalin edestä pelivälineen verkkoon Tomi Kallion mainiosta passista. Joissain olosuhteissa erän lopun maali toimisi mainiona pukukoppiosumana, mutta TPS ei suoranaista lisävirtaa peliinsä saanut.

– Tosissaan aloitimme, mutta huono tulos oli siitä huolimatta seurauksena. Hyvin lähdettiin liikkeelle, mutta siinä tuli sellainen lirumaali Ässille, ja sitten hiukan köykäisen jäähyn seurauksena toinen osuma. Tilanne oli hetkessä ihan toisenlainen, Selin pohti.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.