2.9.2016

TPS upeaan kotivoittoon – lohkovoitto varmistui

TPS – Bili Tygri Liberec 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)


Lähtökohdat otteluun olivat TPS:n kannalta hyvät. Voitto tiesi lohkovoittoa ja varmaa paikkaa pudotuspeleihin ennen viimeistä Lorenskog IK –ottelua. Liberec tuli ottelun alkuun vahvasti ja hallitsi ensimmäistä erää. TPS oli kuitenkin tehokkaampi.

Ensimmäinen TPS-maali syntyi, kun Jasper Lindsten pääsi irtokiekkoon keskialueella. Hän ajoi vahvasti maalille ja kiekko löysi tiensä hieman erikoisesti yli Liberec-maalivahdin.

Toinen maali syntyi ajassa 15.41 Dave Spinan toimesta. Tilannetta edelsi rike, josta tuomittiin rangaistuslaukaus. Spina veivasi kiekon upeasti maalin yläkulmaan.
Toisessa erässä nähtiin paljon erikoistilanteita. Liberec käytti oman ylivoimansa hyödykseen ajassa 24.26, kun Vladimir Svacina osui. TPS kuittasi kuitenkin nopeasti, kun ensimmäistä virallista otteluaan TPS-paidassa pelannut Jesse Dudas täräytti kiekon hienosti etuyläkulmaan.

Sen jälkeen Liberecin peli alkoi hieman herpaantua. Monen vihellyksen seurauksena oli pientä jälkipeliä. Tunteet eskaloituivat lopulta keskialueella, kun TPS:n Jonne Virtanen ja Liberecin Adam Janosik tiputtivat hanskat. Molemmille tuomiona oli suihkukomennus.

Erän loppuun sattui vielä ikävä tilanne, kun Dudas loukkasi itseään. Hän ei palannut enää kolmanteen erään vaan lähti jatkotutkimuksiin.

Kolmannessa erässä rikkoinainen tahti jatkui ja TPS pääsi pelaamaan paljon ylivoimaa. Tänään ylivoimamaalia ei kuitenkaan nähty. Peli pysyi kauttaaltaan hyvin TPS:n hallussa.

Liberec haki lopussa vielä pitkään kavennusta ilman maalivahtia, mutta kummassakaan päässä ei lisämaaleja enää nähty. TPS:n maalilla Aleksandar Georgijeviltä hieno ottelu, jossa hän venyi kiekon eteen yhteensä 33 kertaa.
TPS kohtaa Lorenskog IK:n Norjassa viikon päästä perjantaina 9. syyskuuta, jonka jälkeen edessä on Liiga-avaus kotihallissa 16. syyskuuta.


KOMMENTIT:

Ari-Pekka Selin, päävalmentaja, TPS:

– ­Ensimmäinen erä oli meille todella vaikea. Uskomatonta, että johdimme erän jälkeen 2-0. Olimme vähän hitaita ja pehmeitä, mutta viimeiset 40 minuuttia pelasimme paremmin. Etenkin puolustus toimi tänään hyvin. Myös hyökkäyspeli parani hivenen pelin loppua kohden. Tämä oli todella fyysinen peli jälleen, kuten viikko sitten Liberecissä. Olen ylpeä ja tyytyväinen joukkueen esityksestä tänään. On hienoa, että etenemme jatkoon. Täytyy loppuun vielä nostaa esiin Aleksandar Georgijev, joka oli todella hyvä tänään. 

Eric Perrin, hyökkääjä, TPS:

– Tulos oli meille hyvä, olemme siihen tyytyväisiä. Voitimme hyvän joukkueen. He hallitsivat ensimmäistä erää, mutta me saimme iskettyä maalit. Sen jälkeen peli kääntyi meille. Tämä oli iso peli, josta saimme jatkopaikan. Me olemme tosissaan tässä sarjassa ja tehneet paljon töitä kesällä tämän eteen. Aiomme todellakin voittaa tämän turnauksen. 

Filip Pesan, päävalmentaja, Bili Tygri Liberec:

– En usko, että olimme välttämättä huonompi joukkue. Peli oli tasainen. Otimme paljon jäähyjä, jonka takia hävisimme. Kotijoukkue pelasi hyvin, mutta mekin olimme hyviä. Harmittava tappio, meidän pitää pysyä kurinalaisina. Haluamme voittaa Norjassa ja edetä jatkoon.

TPS TILASTOT:

Dave Spina 1+1

Jesse Dudas 1+0

Jasper Lindsten 1+0

Jani Forsström 0+1

Elias Karvonen 0+1

Aleksandar Georgijev 33/34