21.1.2017

TPS tuli, näki ja ryösti Mansen lukemin 1–3

Tappara–TPS 1-3

Hakametsän jäähalli pullisteli täytenä, kun SM-liigaa johtava Tappara ja kolmantena oleva TPS iskivät lauantaina yhteen Liigan huippuottelussa. 7 300 katsojaa sai lauantai-illan kunniaksi nähtäväkseen todellista huippukiekkoa kovalla tempolla ja intensiteetillä.

Tamperelaisten riehakas tunnelma koki kuitenkin pienen kolauksen jo 47 sekunnin kohdalla, kun Jasper Lindsten tarjoili Tomi Kalliolle kiekon parhaaseen mahdolliseen tekopaikkaan, eikä kokenut TPS-kapteeni tietenkään moista tilaisuutta jättänyt käyttämättä.

Kuten viikon aiemmassakin ottelussaan, TPS siirtyi salama-avauksella johtoon jo vajaan minuutin kohdalla. Sen jälkeen lisämaaleja saatiin odottaa päätöserän viime minuuteille asti ottelussa, joka muistutti intensiteetiltään jo pudotuspeliä.

Ottelun toisen osuman ohjasi maalin edestä Eric Perrin ja kolmannen löi tyhjään maaliin Ilkka Pikkarainen varmistaen samalla TPS:lle arvokkaan voiton.

– Oli vähän kevään tuoksua jo ilmassa. Kaksi erittäin hyvää joukkuetta vastakkain, hallit täynnä ja ulkona paistoi aurinko. TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myhäili.

– Pelaamme juuri nyt todella hyvin. Tämä on nyt seurausta siitä, että olimme vähän tyytymättömiä muutamaan peliin. Oli todella nautinto pelata tänään, Kallio sanoi.

TPS hallitsi laukausten valossa ottelun toista ja kolmatta erää ja sai palkintonsa päätöserässä, kun Perrin ohjasi ottelun toisen osuman. Tappara tuli kuitenkin vielä Henrik Haapalanylivoimaosumalla maalin päähän, kun peliä oli reilu kaksi minuuttia jäljellä.

Tappara haki tasoitusta raivokkaasti ilman maalivahtia, mutta Pikkarainen ratkaisi ottelun lopullisesti laittamalla kiekon tyhjään maaliin.

– Pelasimme erittäin hyvän ja fiksun kolmannen erän. Pysyimme koko ajan suunnitelmassamme ja fokus pysyi kasassa, Selin mietti.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.

TPS pelaa seuraavaksi kotonaan Gatorade Centerissä tiistaina 24. tammikuuta, jolloin vastassa on Jukurit.

Liput TÄSTÄ.