9.9.2016

TPS selkeään voittoon Norjassa

Lorenskog IK – TPS 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)

TPS kohtasi CHL:n alkulohkon viimeisessä ottelussa Lorenskog IK:n vieraskaukalossa. Turkulaiset olivat varmistaneet lohkovoiton jo ennen päätösottelua, mutta ottelu oli monella tapaa tärkeä ja se näkyikin otteissa.

Avauserään TPS osui kertaalleen, kun ajassa 5:26 ottelun kunkku Patrik Virta karkasi puolittain läpi Julius Vähätalon hienosta oivalluksesta. Kiekko lipui vastustamattomasti Lorenskog-maalivahdin kainalosta sisään. Lisämaaleja ei erässä enää nähty, siitä piti lopulta huolen Oskari Setänen. TPS-vahti joutui varsinkin erän loppupuolella tekemään muutaman vaikean torjunnan Lorenskogin hyvistä tekopaikoista.

Toiseen erään nähtiin selkeästi otteitaan parantanut TPS. Tuloksena oli neljä hienoa maalia. Ensin Tomi Kallio suti ylivoimalla 0-2, Erik Thorell niittasi Virran hienosta tarjoilusta 0-3, Ilkka Heikkinen ampui siniviivasta 0-4 ja Jasper Lindsten punnersi upeasti 0-5 kahden norjalaispuolustajan esteilyistä huolimatta. Ottelu ratkesi käytännössä toiseen erään, joten kolmannessa erässä oli enemmän tai vähemmän pelailun makua. TPS latoi taululle kuitenkin vielä kuudennen osuman Ilkka Pikkaraisen toimesta. Setänen merkkautti hienon nollapelin 22 torjunnalla. 

Ilkat Heikkinen ja Pikkarainen palasivat heti lupauksia herättävästi kaukaloon. Heikkinen toi kiekollisen osaamisensa TPS:n alakertaan, joka selkeästi rauhoitti ja rytmitti pelin avaamista. Pikkarainen puolestaan toi oman tutun energiansa kentälle. Joukkue matkaa takaisin Suomeen lauantaina ja aloittaa valmistautumisen ensi perjantain Liiga-avaukseen. CHL:n pudotuspeliparit arvotaan maanantaina. 

Kommentit:

Ari-Pekka Selin, päävalmentaja, TPS

– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän huono, mutta Setänen oli tänään valmiina pelaamaan alusta asti. Toiseen erään parannettiin selkeästi. Lorenskog oli vaarallinen ajoittain, mutta pystyimme lopulta pitämään heidät kurissa. Tärkeintä tietysti että voitimme. Ensimmäinen kierros CHL:ssä on nyt ohi ja seuraavaksi edessä on Liiga-avaus, johon aloitamme täysipainoisen keskittymisen. 

Tilastot:

Patrik Virta 1+3

Ilkka Heikkinen 1+1

Jasper Lindsten 1+1

Tomi Kallio 1+0

Erik Thorell 1+0

Ilkka Pikkarainen 1+0

Eric Perrin 0+1

Jonne Virtanen 0+1

Henrik Tallinder 0+1

Julius Vähätalo 0+1

 

Oskari Setänen 22/22 torjuntaa

_D3P0216.JPG

 

voitto.jpg