17.3.2017

TPS lanseeraa playoffsien kunniaksi mustien mehiläisten TPS-hunajan!

Nyt saatavilla 100 kappaleen erikoiserä mustien mehiläisten TPS-hunajaa. Hunajata, hunajata!

HC TPS ja Tammirauman mehiläistila ovat valmistaneet ainutlaatuisen hunajatuotteen 2017 playoffs-kevääseen.

Mustat mehiläiset ovat harvinainen mehiläislaji, jonka hunajan maku on vailla vertaa. Hanki siis omasi TPS:n pop upista (Aurakatu 12) tai TPS Shopista!

Jääkauden päätyttyä mehiläiset löysivät tiensä koko nykyisen Euroopan alueelle. Evoluutio muokkasi ne pohjoisiin oloihin sopeutuviksi. Carl von Linné nimesi vuonna 1758 tumman mehiläisen apis mellifera melliferaksi. Rotu oli pitkään maailman yleisin, mutta 1960-luvulla puhdas tumma mehiläinen oli lähes kokonaan hävinnyt.

1980-luvulla havahduttiin arvokkaan geeniperimän suojelemiseen. Puhtaita kantoja löytyi pohjoismaista, baltiasta ja keski-euroopasta. Nykyiset suomen kannat ovat peräisin Ruotsista, Irlannista ja Suomesta.   

Naantalissa kasvatetaan ja suojellaan tätä harvinaista mehiläisrotua. Naantalin saaristo tarjoaa kuningattarien puhdasparitukselle hyvät puitteet. Mustan mehiläisen arvostus on vahvassa nousussa, koska luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on monelle sydämen asia.

Näin ollen mustan mehiläisen hunaja on  mitä parhain valinta  myös Turun Palloseuralle, jolle hunaja on luonnollisesti sydämen asia.

www.tammirauma.fi

Tumman mehiläisen suojelutyön kattojärjestonä toimii SICAMM (Societas Internationalis Pro Conservatione Apis Melliferae Melliferae).