24.9.2016

TPS jatkoaikavoittoon Vaasassa

Sport – TPS 1-2ja (0-0,0-0,1-1,0-1)

Puolustaja Ilkka Heikkisen maalihanat pysyivät auki. Liigaottelu Vaasan Sportia vastaan venyi jatkoajalle, jonka kolmannella minuutilla Heikkinen laukoi TPS:lle voittomaalin.

Maali oli Heikkisen viides, joka on puolustajalle neljässä ottelussa melko hyvä saavutus. Liigan maalitilastossa sillä jakaa kärkipaikan SaiPan Curtis Hamiltonin kanssa.

– Heikkisen alkukausi on ollut erinomainen, mutta oletus olikin, että hänestä löytyy johtajuutta. Mallinteko näyttää joskus helpolta, viittasi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin Heikkisen jatkoaikamaaliin.

Mutta ennen jatkoaikaa oli koettu paljon, lähinnä virheiden varomista ja molempien joukkueiden painostuskausia. TPS:n ykkösylivoima sorkki kiekon maaliin jo ensimmäisessä erässä, mutta tuomareiden tutkittua tallenteita, se tuomittiin potkituksi. Ensimmäinen erä oli kuitenkin TPS:n lievää hallintaa, toisin kuin toinen.

Sportin lähes kymmenen minuutin täydellinen pelin hallinta lähti TPS:n hyökkäyssiniviivalta, kun puolustaja Henrik Tallinder pyyhkäisi tyhjää ja Sport sai ylivoimahyökkäyksen. Tilanne ei meinannut normalisoitua millään, eikä Patrik Virran jäähy auttanut yhtään asiaa.

– Toisessa erässä olimme pulassa ja Sport hallitsi peliä täysin. Tuntui siltä, ettemme pääse puolustusalueelta ollenkaan pois, emmekä päässeetkään, muisteli Selin tapahtunutta.

Onni onnettomuudessa oli se, että TPS:n puolustusalueen päädyssä oli vierasjoukkueen fanikatsomo, joka kannusti railakkaasti ja pyysi joukkuetta kestämään Sportin painostuksen.

TPS kesti paineet ja maaliton peli jatkui aina kolmannen erän viimeiselle kymmenelle minuutille. Tuolloin Patrik Virta viiletti vasenta laitaa ja laukoi napakasti ranteella kiekon maaliin. Usein vastaavia laukauksia on torjuttukin, mutta Rasmus Rinne ei torjunut.

– Virta on ottanut ison stepin eteenpäin viime kaudesta, tiesi Selin.

LUE VIERASPELIN OTTELURAPOTTI KOKONAISUUDESSAAN: TS.KIEKKO.FI