27.12.2016

Tepsille viides perättäinen voitto

HIFK–TPS 1-4

TPS:n joulutauko päättyi maanantaina vierasottelulla HIFK:ta vastaan. Joukkueet olivat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, kun TPS oli kolmas ja HIFK neljäs. Eroa niiden välillä ennen maanantaita oli toki peräti yhdeksän pistettä.

Kun joukkueet kohtasivat lokakuussa Turussa, HIFK oli parempi maalein 2–1. Marraskuussa Helsingissä TPS puolestaan tasoitti tilin voittamalla vierasottelun maalein 4–2. Samalla tasaisen vauhdin taulukolla maanantain pelin olisi kai pitänyt päättyä Tepsin 6–3 voittoon.

Niin ei tietenkään käynyt. TPS voitti tällä kertaa ”vain” 4–1. Voitto oli Tepsille viides perättäinen ja vankisti sen asemaa sarjakolmosena.

– Oli todella vauhdikas ja fyysinen ottelu. Esityksemme oli nousujohteinen. Välillä vähän kohelsimme, mutta saimme sen onneksi päätöserässä loppumaan ja odotimme rauhallisesti omia paikkojamme, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

Voiton takuumies maanantaina oli Jonne Virtanen, jonka kahden minuutin superjakso tuotti TPS:lle päätöserässä kaksi maalia.

– Se teki terää. Tänään taisi lopultakin olla minun päiväni. Jospa ensi vuosi toisi tällaisia vähän enemmänkin, Virtanen nauroi.

TPS tuli tauon jälkeen kaukaloon kuin lauma kevätlaitumelle päässeitä varsoja. Kiekko pyöri ensimmäisen puolentoista minuutin ajan tiukasti helsinkiläisten päädyssä. Lähimpänä maalintekoa olivat Dave Spina, joka kilautti maalikehikkoa ja Jasper Lindsten, jonka tulinen laukaus singahti yli maalin.

– Olimme todella valmiit ja meillä oli hyvä startti peliin. Sen kyllä aisti jo aamujäillä. Olemme ottaneet ammattimaisuudessa ison harppauksen eteenpäin, eikä joulun jälkeen porukassa näkynyt enää yhtään kinkun ja kaljan turvottamaa naamaa, Virtanen sanoi.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.