11.3.2017

Viimeiset tärkeät pisteet

TPS:n viikko on kulunut vierailla mailla, kun joukkue on matkannut aina Lahdesta Ouluun ja vielä Itä-Suomeen Lappeenrantaan. Lauantaina katsotaan, mihin SaiPan rahkeet riittävät, jonka jälkeen vuorossa on viimeinen runkosarjaottelu kotona Porin Ässiä vastaan.

Vieraspelireissu alkoi tiistaina ottelulla Pelicansia vastaan Lahden Isku Areenalla. Ottelu päättyi 2–1-lukemiin. Joukkue jatkoi matkaa Ouluun, jossa käteen jäi kaksi pistettä pelin päättyessä voittomaalikilpailun jälkeen 2–3-lukemiin.

TPS:n puolustaja Ilkka Heikkisen mukaan ottelu Kärppiä vastaan oli tiukka.

– Kärpät olivat pakkovoiton edessä, ja sen kyllä huomasi. He pelasivat hyvin ja laittoivat meidät taistelemaan pisteistä, Heikkinen summaa.

Kärpät on sarjataulukossa sijalla 8 ja pisteitä on kasassa 88. Takana oleva HIFK hengittää oululaisten niskaan 83 pisteellä. Vaikka runkosarja onkin loppusuoralla, jokainen voitto on tärkeä.

– Oli meillä muutama huonompikin hetki, mutta saimme onneksi raavittua itsellemme tärkeät kaksi pistettä, puolustaja toteaa.

Liigan hännille tippunut SaiPa

TPS:n pelaajien aika on tällä viikolla kulunut suurimmilta osin bussissa matkustaessa, mutta Heikkisellä ei ole valittamista.

– Tämä on tavallista jääkiekkoilijan elämää. Onneksi näin pitkiä vieraspelireissuja ei ole kuitenkaan montaa kauden aikana.

Seuraavalla vastustajalla SaiPalla ei ole mennyt kulunut kausi aivan putkeen, ja joukkue on romahtanut sarjataulukon viimeiseksi.

Lappeenrantalaisilla pisteitä on vain 60. Viime ottelussa KooKoota vastaan SaiPa otti takkiin 1–7-lukemin, ja sitä ennen KalPa rohmusi pisteet jättäen SaiPan nollille. Ottelu päättyi 6–0. Edellisestä voitosta on vierähtänyt enemmän kuin tovi – tarkemmin sanottuna kuusi peliä.

– Vaikka SaiPalla on mennyt huonosti ja heidän viime pelinsä oli katastrofi, emme voi mennä takki auki otteluun, Heikkinen kuitenkin toteaa.

TPS aikoo jatkaa toimivaksi todetulla linjalla: keskittymällä ja joukkuepelillä.

– Pitää välttää sooloilua, eikä saa kuvitella itsestä liikoja. Niillä avaimilla selvitään.

Voitokkaasti pudotuspeleihin

TPS:llä on pisteitä kasassa 108. Kamppailu kakkossijasta runkosarjassa käy kiivaana, kun kolmantena olevalla KalPalla on pisteitä 107 ja neljännellä sijalla porskuttavalla JYP:llä 106.

Maanantaina viimeisessä runkosarjaottelussa TPS kohtaa Porin Ässät kotona Gatorade Centerissä. Pisteitä patasydämillä on 90, ja he taistelevat runkosarjan kuudennesta sijasta.

– Molemmilla joukkueilla on paljon panoksia pelissä, kun molemmat taistelevat tärkeistä pisteistä pysyäkseen hyvillä sijoilla.

Puolustajan mukaan luvassa on paljon taklauksia ja pudotuspelitunnelmaa. Myös Porista on yleensä tullut katsojia Turkuun, joten hallissa riittää väkeä.

– Haluamme päättää runkosarjan voittoon. Jokainen vastustaja sytyttää, eikä olekaan väliä, kuka luistelee vastaan, Heikkinen summaa.

Varsinkin pudotuspelejä ajatellen on Heikkisen mielestä tärkeää päättää runkosarja voittoon.

– Aina voi parantaa, mutta ihmeitä ei voi enää tehdä. Tärkeintä on saada kaksi voittoa vielä alle ja hyvä taisteluilme, josta on helppo jatkaa eteenpäin. Playoffeissa hyvä vire, itseluottamus ja oikea meininki vievät eteenpäin.

Heikkisen mukaan jokainen pelaaja syttyy juuri pudotuspeleistä.

– Niitä pelejä odotetaan koko vuosi kaikissa jääkiekkosarjoissa. Pudotuspeleihin kulminoituu koko kauden treenaaminen.

TPS–Ässät Gatorade Centerissä 13. maaliskuuta klo 18.30. Liput viimeiseen runkosarjamatsiin TÄÄLTÄ!

Heikkinen5.jpg