12.1.2017

Tallinder: ”Pelaamme voittojen takia”

TPS kaappasi keskiviikkoillan Ässät-ottelusta mukaansa vuoden ensimmäiset täydet kolme pistettä. Loppuviikosta pistetiliä lähdetään pulskistamaan niin kotona Kalpaa kuin vieraissa Kärppiä vastaan.

Turkulaiset ottivat naapureistaan kauden neljännen voiton, kun porilaiset kaatuivat 0-1 lukemin Henrik Tallinderin osumalla. Ruotsalaispuolustaja oli ottelussa erityisen tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen.

- Peli oli vaikea, sillä Ässät pelaavat todella hyvin ja kovaa kotikentällään. Mielestäni pelasimme kuitenkin puolustuksellisesti hyvin koko ottelun ajan ja se oli avain voittoon. Pelasimme puolustus ensin -asenteella. Ja tottakai Alex (Georgijev) oli mies paikallaan maalillaan, kun tarvitsimme häntä tekemään torjuntoja.

Ottelun ainokaiseksi jäänyt maali syntyi toisessa erässä ylivoimapelillä. Komeasta viimeistelystä huolimatta maalintekijä itse säästeli sanoissaan.

- Se oli oikeastaan aika yksinkertaista. Jerry (Ahtola) voitti aloituksen Pikkaraiselle, joka syötti minulle ja minä lauoin. Meillä on ollut vähän ongelmia ylivoimapelin kanssa viime aikoina ja olemme puhuneet siitä, että sen aikana pitäisi laukoa enemmän. Mutta niin se yleensä menee, maalit tehdään usein yksinkertaisista tilanteista. 

Tykitys oli Tallinderille kauden neljäs osuma. Maalien lisäksi hän on tehnyt kolmetoista syöttöpistettä.

- Olen ollut ihan tyytyväinen omaan peliini. En ole koskaan tehnyt paljon pisteitä, noin kaksikymmentä vuodessa ja sen verran teen varmaan tälläkin kaudella. Keskittymiseni on enemmän joukkueessa, pelien voittamisessa ja jatkopeleihin pääsemisessä, koska voittojen takia me pelaamme, Tallinder kertoo.

Neljäs kerta toden sanoo

Luistimet kiristetään takaisin ottelukireydelle heti torstaina, kun edessä on viimeinen ottelu KalPaa vastaan runkosarjassa. Vaikka kuopiolaiset hävisivät oman keskiviikkoisen ottelunsa Ilvekselle 1-2, joukkue pitää edelleen nimissään sarjan toista sijaa neljä pistettä turkulaisten edellä. 

-KalPa on hyvin luisteleva, taitava ja lujasti töitä tekevä joukkue. Nämä kolme asiaa yhdessä ovat aika menestyksekäs konsepti ja sijoitusten perusteella heillä menee hyvin, TPS-puolustaja summaa vastustajan vahvuuksia.

Savolaiset ovat tällä kaudella vieneet kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä. Turussa voitto tuli 2-3 lukemin, Kuopiossa ensin 4-1 ja viikko sitten jatkoajalla 2-1 lukemin. Tallinderin mielestä ottelut ovat tappioista huolimatta olleet tasaisia.

-Uskon, että pelistä tulee vaikea, sillä kaikki meidän väliset ottelut ovat olleet vaikeita. Pelit ovat olleet yhden maalin pelejä, joten ehkä nyt on meidän vuoromme. Meidän on kuitenkin nostettava tasoamme Ässät-ottelusta, jotta onnistumme KalPaa vastaan.

Tie pohjoiseen

Turkulaismiehistö kääntää suuntansa jo perjantaina kohti Oulua, jossa se kohtaa Kärpät lauantai-illan ottelussa. Oululaiset ovat vierailleet Turussa jo kahdesti ja joukkue on molemmilla kerroilla pakotettu lähtemään kotimatkalle pisteittä.

Kauden avauksessa tulostaululla komeili 32-voitto ja toisessa kohtaamisessa numerot olivat jo 4-0. Tallinder kuitenkin muistuttaa, että Liigassa mikä tahansa joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa.

-Kärpät pelaa kotona vierasotteluita aggressiivisemmin. He menettivät viime vuodesta muutaman avainpelaajan NHL:ään ja muihin liigoihin, eivätkä he ole saaneet peliään kulkemaan viime vuoden tavoin. Siitä huolimatta he ovat hyvä joukkue ja uskon heidän taistelevan kovaa, koska he tarvitsevat pisteitä. Samoin kuin KalPaa vastaan, meidän on tehtävä enemmän töitä, jotta saamme pisteitä mukaamme, Tallinder tiivistää voiton avaimet. 

TPS–KalPa Gatorade Centerissä torstaina klo 18.30. Tervetuloa!