22.2.2017

Per Savilahti-Nagander: ”JYP:n lennolle on aika laittaa loppu”

Runkosarjan viimeiset hetket alkavat hiljalleen olla käsillä, kun jäljellä on enää 8 ottelua. Tällä viikolla kammasta katkaistaan kaksi piikkiä, kun mustavalkoiset kohtaavat kotihallissaan Lahden Pelicansin sekä vieraissa Jyväskylän JYP:n.   

savilahti_nagander_pieni.jpg

TPS:n uusi puolustaja Per Savilahti-Nagander on viihtynyt sekä uudessa kotikaupungissaan että joukkueessaan.

– Kun tulimme, pelaajat toivottivat meidät tervetulleeksi ja näyttivät paikkoja. He pitivät meistä todella hyvää huolta. On ollut hienoa olla Turussa ja oppia tuntemaan kaupunkia, Savilahti-Nagander kertoo.

Luleå HF:n kasvatti tuli Tepsiin SaiPasta, joka pitää tällä hetkellä nimissään sarjan viimeistä sijaa 59 pisteellä.

– On vähän erilainen tilanne, kun vaihtaa joukkuetta kesken kaiken samassa sarjassa ja nyt olemme top 2 -joukkueessa. Mutta kyllä sen tietää, että pitää vain tehdä kovasti töitä. Vietän koko kevään täällä ja siitä tulee hienoa, puolustaja toteaa.

Torstaina Pelicansin höyhennykseen

TPS kohtaa torstai-illan kotiottelussaan Pelicansin. Ottelu on ruotsalaispuolustajan toinen uudella kotiareenalla. Debyyttipeliä HIFK:ta vastaan seurannut lähes 8000-päinen yleisö teki pelaajaan vaikutuksen.

– Oli tosi hieno fiilis pelata niin isolle yleisölle. Tapasin kannattajia myös tiistain ulkojäätapahtumassa. Toivon, että he pitävät minusta. Minä ainakin pidän heistä. Luulen, että tulemme hyvin toimeen.

Lahtelaiset ovat tällä kaudella olleet mustavalkoista miehistöä hiukan terävämpiä vieden kaksi edellistä ottelua nimiinsä 61 ja jatkoajalla 12. Tulevaan otteluun joukkue lähtee 7. sijalta 82 pisteen voimin, 19 pistettä turkulaisten jäljessä.

– Siitä tulee kova peli. Pelicans tekee kovasti töitä ja he tykkäävät pelata fyysisesti, Savilahti-Nagander kiteyttää.

Pelicansin kokoonpanossa uusi, mutta sitäkin tutumpi nimi on NHL-jäilläkin torjunut Karri Rämö, joka on esiintynyt paluunsa jälkeen kerran lahtelaisten maalilla. Ottelu Tapparaa vastaan päättyi pelikaanien voittoon.

Viikonlopun ohjelmassa Keski-Suomen valloitus

Lauantaina mustavalkoiset kohtaavat Synergia-areenalla JYP:n, jota vastaan pisteitä on jaettu kauden mittaan molempiin suuntiin. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa tahtipuikko oli turkulaisten käsissä, kun JYP kaatui 32 jatkoaikavoitolla sekä normiajalla 13. Kolmannessa kohtaamisessa jyväskyläläiset käyttivät paikkansa paremmin ja ottelu päättyi heidän 15 voittoon.

Savilahti-Nagander odottaa lauantailta samaa kuin Pelicans-ottelulta.

– JYP on iso joukkue. He ovat hyviä luistelijoita ja tykkäävät myös pelata kovaa. Tiedossa on siis kaksi kovaa peliä tällä viikolla. On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu.

Jyväskyläläiset ovat rikkonaisen alkukauden jälkeen nousseet kovaan kiitoon. Ennen torstain ottelua Tapparaa vastaan he ovat voittaneet tämän vuoden puolella 17 ottelustaan 14, mikä oikeuttaa tällä hetkellä 4. sijaan. 

– Alkukaudesta heillä oli vaikeuksia, mutta vuoden 2016 puolikkaan jälkeen he löysivät oman pelinsä ja alkoivat voittaa. He ovat kova joukkue, kun kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. On siis aika laittaa sille lennolle loppu, Savilahti-Nagander naurahtaa.

JYP:n rosterista puuttuu loukkaantumisen takia Henri Kanninen. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen palaa takaisin kokoonpanoon yhden ottelun pelikiellon jälkeen.

TPSPelicans Gatorade Centerissä torstaina klo 18.30! Hanki liput TÄÄLTÄ!