7.3.2017

Pelicans korjasi pisteet Lahdessa 

Pelicans-TPS 2-1

TPS ja Pelicans kohtasivat tällä kaudella neljännen kerran. Pelicans korjasi lahtelaisille elintärkeän pistepotin maalein 2-1 tiistaina.

Joukkueiden yhdestätoista edellisestä kohtaamisesta Pelicans on vienyt nimiinsä peräti kymmenen.

– Tätä juttua on yritetty selvittää. Mikä ihme Pelicansissa on sellaista, miksi me kompastumme joka kerta sitä vastaan. Kotiläksyt pyrimme tekemään mahdollisimman hyvin, mutta ei sekään jeesannut, Selin hämmästeli.

Lahdessa nähtiin mielenkiintoinen ja tasainen taistelu, jossa molemmilla joukkueilla oli hetkensä.
Lahtelaisisännät veivät avauserää mielin määrin, mutta sen jälkeen kamppailun juoni muuttui totaalisesti. TPS tuli ensimmäiseltä erätauolta sellaisella vimmalla, että heikompia hirvitti.

Kesken hurjan turkulaispainostuksen iski kuitenkin pussinokat kuin varkain 2-0-osuman. Tepsin näkökulmasta maali syntyi vielä luvattoman halvasti. Roni Rukajärvi lähetti siniviivalta summan mutakassa kiekon maalille, josta se pomppi turkulaispakiston rinnasta ohi hölmistyneenAleksandar Georgievin.

Päätöserässä turkulaiset virittivät kelpo kirin, mutta paras terä siitä hävisi kahteen jäähyyn. Jäähyn ottajat Tomi Kallio sekä Eric Perrin kunniaksi on sanottava, että jäähyt olivat sellaisia, jotka käytännössä piti ottaa. Ainakin Kallio esti liki varman maalin, kun hän huitaisi Iikka Kangasniemeäkäsille. Myös Perrin joutui rikkomaan liukasliikkeistä Kangasniemeä.

– Kyllä ne kolmannen erän jäähyt söivät voimia lopusta. Oli meillä siitä huolimatta sen verran paikkoja, että pari pussia olisimme voineet tehdä, Selin sanoi.

TPS jatkaa Lahdesta matkaansa Jyväskylän kautta Ouluun. Runkosarjan huipennuksesta tulee erittäin mielenkiintoinen.

– Kakkospaikkaa tavoittelemme ilman muuta. Ei sitä silti saa liikaa miettiä. Kunhan pelaamme niin kuin osaamme, tulos tulee varmasti. Oli tässäkin kamppailussa paljon hyviä juttuja, TPS:n hyökkääjä Julius Vähätalo korosti.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.