16.2.2017

Patrik Virta: ”Nyt on taas virtaa pelata”

TPS on saanut ladata akkuja kokonaisen viikon, mutta perjantaina on aika jatkaa tositoimissa HIFK:ä vastaan kotona Turussa. Lauantaina joukkue matkustaa Hämeenlinnaan ottamaan mittaa HPK:sta.

Virta3.jpg

TPS:n viimeisin ottelu päättyi Porissa lukemiin 4-1 Ässien hyväksi. Ottelun jälkeen oli edessä taukoa, kun seuraava ottelu HIFK:ta vastaan oli vasta viikon päässä. TPS:n hyökkääjä Patrik Virta löysi pienestä aikalisästä vain positiivisia puolia.

– Olihan se hyvä, että sai muutaman vapaapäivän ja tilaisuuden tehdä välillä ihan jotain muuta. Se vaikuttaa varmasti joka pelaajaan. Nyt on taas virtaa pelata, Virta toteaa.

TPS ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla HIFK vei kolme pistettä mukanaan, mutta seuraavien kahden ottelun pistepotin vei TPS. Viimeisin ottelu päättyi lukemiin 1-4 TPS:n hyväksi.

– HIFK on vauhdikas joukkue, josta löytyy taitavia yksilöpelaajia. Heidän kanssaan täytyy olla tarkkana. Hyvä peli varmasti edessä, Virta analysoi.

Ketään tiettyä pelaajaa Virta ei aio pitää silmillä.

– Koko joukkue on taitavaa sakkia, hän summaa.

HIFK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 9. Kovin tasaista helsinkiläisillä ei ole ollut: viimeisistä seitsemästä ottelusta joukkue on voittanut vain kerran.

HIFK sai viime viikolla lisävahvistusta riveihinsä, kun hyökkääjät Jarkko Malinen ja Kai Kantola sekä puolustaja Ryan O'Connor saapuivat Kouvolasta Helsinkiin. Myös maalivahti Jere Myllyniemi pelaa HIFK:ssa loppukauden. 

Myös TPS:n joukkue on kokenut muutoksia, kun Curtis Hamilton ja Per Savilahti-Nagander tulivat loppukauden lainalle SaiPasta turkulaisten riveihin. Savilahti-Nagander on sivussa vielä loppuviikon, mutta Hamilton hyppää heti tositoimiin. SaiPaa vahvistamaan lähtivät puolestaan TPS:n hyökkääjä Teemu Lämsä ja puolustaja Markus Kojo. Molemmat ovat lainalla loppukauden.

Myös TPS:n hyökkääjä Oskari Siiki on loppukauden lainalla SaPKossa.

Viimeisiä viedään ennen playoffeja

Lauantaina TPS matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 5. Hämeenlinnalaisilla on mennyt viime aikoina melko tasaisesti: viimeisin ottelu voitettiin rankkareilla, mutta sitä ennen kaksi ottelua kului pisteittä.

TPS on kohdannut HPK:n tällä kaudella kolmesti, ja kerran voitto jäi turkulaisten haaviin.

– HPK on urheilullinen ja nopea joukkue. He myös luistelevat hyvin, ja odotettavissa on fyysinen ottelu, Virta kiteyttää.

Virta on itse Hämeenlinnasta kotoisin ja HPK:n kasvatti. Hänestä on kuitenkin mukavaa pelata vanhaa seuraa vastaan.

– Onhan se mukavaa, vaikka HPK on loppujen lopuksi vain seura muiden joukossa, hyökkääjä kertoo.

Runkosarja lähenee loppuaan, ja TPS:llä on vielä 10 peliä edessä. Playoff-pelit eivät kuitenkaan täytä nuoren hyökkääjän ajatuksia tässä vaiheessa.

– Playoff-pelit ovat kivoimpia matseja kaudella, ja tietenkin niitä odottaa. 10 peliä on kuitenkin aika pitkä aika, joten pelataan ne ensin pois alta, Virta toteaa.

Virta löytää parannettavaa omassa pelaamisessaan, mutta on tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

– Tuli pieni notkahdus joulun jälkeen. Haluaisin pelata koko kauden tasaisesti ilman huonoja pelejä. Se on tärkeintä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystyn voittamaan 1-1 vastaan -tilanteita, luomaan maalipaikkoja ja kamppailemaan kiekosta.

TPS-HIFK Gatorade Centerissä perjantaina klo 18.30! Hanki liput TÄÄLTÄ!