30.3.2017

Patrik Virta: "Luotan joukkueeseen täysin"

Keskiviikkona TPS:n ja HIFK:n välinen pudotuspelisarja sai jatkoa Turussa, kun vuorossa oli sarjan viides ottelu. Ensimmäistä kertaa vierasjoukkue onnistui nappaamaan voiton kotijoukkueelta, ja summerin soidessa lukemat olivat 2-5. Perjantaina Helsingissä TPS on pakkovoiton edessä, jotta joukkue välttyisi aikaiselta kesälomalta.

Virta5.jpg

HIFK:llä on mahdollisuus passittaa TPS kesälomalle perjantaina, sillä helsinkiläiset johtavat ottelusarjaa voitoin 2-3. Aiemmin pudotuspelien aikana kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut tuomaan voittoa kotiin vierasreissulta, kunnes HIFK rikkoi kirouksen keskiviikkona.

TPS aloitti vahvasti 1. erässä Ilkka Heikkisen viedessä kotijoukkueen johtoon seitsemän minuutin jälkeen. HIFK otti perään joukkuerangaistuksen liian monen pelaajan ollessa jäällä, joten turkulaiset pääsivät rankaisemaan. Otto Nieminen iski ylivoimamaalin Topi Taavitsaisen syötöstä. HIFK:lle tarjoutui tilaisuuksia tasoitukseen TPS:n ottaessa muutaman jäähyn, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

2. ja 3. erässä tunnelma muuttui. Kun erää oli kulunut viisi minuuttia, HIFK:n Mika Partanen pääsi laukomaan suoraan reboundista verkkoon. TPS otti aikalisän, josta noin minuutin kuluttua Juhamatti Aaltonen kuljetti kiekon yksin hyökkäyspäätyyn ja tarjoili Juha Jääskälle, joka pääsi tasoittamaan lukemat.

– Ei oltu kyllä parhaimmillamme siinä pelissä. Suoraan sanottuna surkea peli meiltä, eikä sitä voi selitellä mitenkään, TPS:n maalitykki Patrik Virta toteaa.

3. erän aikana TPS sortui jäähyihin, kun taas HIFK iski vielä kolme maalia lisää. Joonas Rask ja Juuso Puustinen pistivät verkon heilumaan erän alussa, ja Roope Hintz iski vielä voittomaalin TPS:n maalin ollessa tyhjillään.

– Aloimme kiirehtiä liikaa 1. erän jälkeen, emmekä ottaneet enää rauhassa. Ajatukset olivat jo tulevassa eivätkä käynnissä olleessa pelissä, Virta analysoi.

Hyvää kiekkoa niin vieraissa kuin kotona

Perjantaina on jälleen TPS:n vuoro matkustaa vierasotteluun Helsinkiin.

– Meillä on erittäin kova halu näyttää kaikille viime pelin jälkeen, ettei tämä ole vielä tässä. Teemme kaikkemme kääntääksemme sarjan ympäri.

Keskiviikon peli on jo jätetty taakse, ja katse on siirretty perjantaihin ja muutamaan asiaan, jotka vaativat pientä tuunausta ennen ottelun alkua.

– Keskitymme pitämään tasaviisikot tiiviinä ja puolustamaan paremmin. Muuten olemme pelillisesti valmiita.

TPS ei ole aiemmin voittanut Helsingissä pudotuspelien aikana, mutta tämä ei ole Patrik Virran mukaan ongelma.

– Tietenkin kotiyleisöstä saa paljon tukea, mutta ei paikka saa kuitenkaan vaikuttaa pelaamiseen. Yritämme pelata yhtä hyvää jääkiekkoa kotona ja vieraissa.

Virta on pelannut pudotuspelien aikana unelmiensa kiekkoa ainakin tilastojen perusteella: nuori keskushyökkääjä johtaa maalipörssiä ja Liigan sivuilla hänet on listattu yhdeksi viikon tulikuumista pelaajista. Ylpeyteen Virta ei kuitenkaan ole sortunut.

– Olen elänyt hetkessä ja tehnyt kentällä aina parhaani niin treeneissä kuin peleissäkin. Kyllähän se tuo itsevarmuutta jatkoa ajatellen, kun kova työ tuottaa onnistumisia.

TPS lähtee seuraavaan otteluun itsevarmana omista taidoistaan, sillä yksi tappio ei lannista joukkueen tunnelmaa.

– Pelimme on kuosissa ja itsevarmuutta löytyy. Meidän täytyy vain uskoa omaan tekemiseen, niin ei ole mitään hätää. Siitä vasta voimaa saadaankin, kun käännetään tämä sarja kotiin. Luotan meihin täysin.