28.3.2017

Ottelusarja taas tasan

HIFK–TPS 3-2 JA

Avauserän jälkeen tilanne oli helsinkiläisten hyväksi jo 2–0, mutta sen jälkeen Palloseura syttyi taisteluun. Patrik Virta kavensi toisessa erässä ja Jerry Ahtola lirutti lukemat tasoihin päätöserässä.

Ratkaisu jouduttiin 2–2 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen hakemaan jatkoerästä. Lopullisen sinetin iski ajassa 92.12 Corey Elkins.

– Tasainen peli – ensimmäisen erän jälkeen, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

– Ensimmäinen erä meni meiltä pieleen aivan kuin viime kerrallakin Helsingissä. Sen jälkeen suoritimme normaalisti ja saimme ansaitusti tasoituksen. Meillä oli paikkamme ylivoimalla jatkoerissä, mutta IFK kävi kuittaamassa.

– Pippalot jatkuvat normaalisti keskiviikkona.

– Olimme aivan jaloissa ensimmäisessä erässä. Astuimme samaan miinaan kuin täällä viimeksikin, Ahtola myönsi.

– Sen jälkeen pelasimme hyvät kaksi erää, joten en olisi kovin huolissani. Ylivoimaan kuitenkin kaipaisimme lisää tehoja. Niistä tilanteista nämä pelit yleensä ratkotaan.

TPS:kin onnistui lopulta toisessa erässä. Virta tunki röyhkeästi maalinedusruuhkaan ja pisti Kevin Lankisen jo kertaalleen torjuman kiekon verkon perukoille. Osuma oli 21-vuotiaan Virran neljäs tämän kevään pudotuspeleissä.

Päätöserää hallitsi sitten jo selvästi TPS. Tasoitusta jouduttiin kuitenkin odottamaan aina varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle ennen kuin Ahtola sai palkinnon aina yhtä kovasta uurastuksestaan. Ahtola nousi maalille ja lirutti kiekon Lankisen luistimen ja tolpan välistä verkon perukoille.

– Maali tuntui hyvältä pitkästä aikaa, Ahtola sanoi.

– Meidän ketjulla oli siinä hyvä pyöritys, kiekko lipui minulle ja onneksi en lähtenyt kiertämään maalia, mikä on perisyntini. Kulmalta löytyi sopiva rako, mihin pystyi kiekon ujuttamaan.

Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty ja ratkaisu syntyi vasta toisessa jatkoerässä.

– Palautus nousee tärkeään asemaan. Meillä kun varikkomiehiä on aika vähän. Lepäilemme ja keräilemme energiaa tiistaina, Selin sanoi.

Koko otteluraportti TS Kiekosta

Seuraava ottelu Gatorade Centerissä keskiviikkona 29.3. klo 18.30. Liput Ticketmasterista!