18.11.2016

Oskari Setänen: ”Hyökkäys on paras puolustus”

TPS kohtasi tiistaina 15. marraskuuta kotonaan Vaasan Sportin, ja kahmaisi ottelusta komeasti 3 pistettä alkuhaparoinnista huolimatta. Sarjataulukossa turkulaiset ovat tällä hetkellä kärkituntumassa kolmantena. Perjantaina matkataan HIFK:n vieraaksi Helsinkiin, josta matka jatkuu suoraan Tampereelle.

TPS on voittanut viimeiset kolme ottelua putkeen, ja esimerkiksi lauantaina 12. marraskuuta turkulaiset jättivät upeasti Kärpät kokonaan maaleitta. Loppulukemat olivat 4-0. Tiistaina ottelu Sportia vastaan alkoi heikommin, kun vaasalaiset tekivät maalin ensimmäisen minuutin aikana. TPS onnistui kuitenkin nousemaan huikeaan voittoon, kun pelin päättyi 5-2.

TPS on kohdannut seuraavan vastustajansa HIFK:n kerran tällä kaudella. Silloin ottelu päättyi 1-2 helsinkiläisille. TPS:n maalilla komeita torjuntoja esitelleen veskarin Oskari Setäsen mukaan TPS:n pitää jatkaa samalla pelityylillä HIFK:ta vastaan.

– Olemme olleet hyviä lähtöpelissä ja aktiivisia hyökkäyspäässä. Parasta puolustusta on, kun joukkue hyökkää hyvin. Vastustajan päädyssä vietetty aika on aina pois oman päädyn pelaamisesta, Setänen summaa.

Maalivahti nostaa esiin aktiivisuuden tärkeyden.

– Kunhan olemme aktiivisia ja pidämme hyvän otteen peliin, niin voitto on mahdollinen.

HIFK on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena.

Ei taikatemppuja Tampereella

TPS matkaa suoraan Helsingistä Tampereelle kohtaamaan lauantaina Ilveksen. Joukkueet eivät ole tällä kaudella kohdanneet vielä kertaakaan. Sarjataulukossa keltavihreät ovat sijalla 9. Viimeisestä kolmesta ottelusta Ilvekselle on jäänyt käteen vain yksi piste.

Oskari Setäsen mukaan TPS:n ei tarvitse tehdä radikaaleja muutoksia lauantain ottelua varten.

– Liigassa ei ole montaa joukkuetta, jotka pelaisivat eri tavalla tai tekisivät taikatemppuja. Sen takia valmistautuminen otteluihin on aika samanlaista vastustajasta riippumatta, maalivahti toteaa.

TPS ei saa kuitenkaan nukahtaa kesken ottelun.

– Kamppailupeliähän tämä on, ja meidän täytyy pysyä hereillä koko ottelun ajan, jotta voimme voittaa, Setänen kiteyttää.

Pelipäivä syntyy rutiineista

Oskari Setänen on lunastanut paikkansa TPS:n maalilla, ja on itsekin tyytyväinen käynnissä olevaan kauteen.

– Olemme jakaneet jonkin verran töitä Alexin kanssa, ja minusta se on toiminut hyvin. Molemmat ovat antaneet joukkueelle aitoja mahdollisuuksia voittaa matseja, ja se on tärkeintä.

TPS:n voittaessa otteluita Setäsen ei tarvitse juuri hermoilla.

– Oman joukkueen voittaessa tietää, että on hoitanut omat hommansa ja voi katsoa peiliin levollisin mielin. Kunhan voittoja tulee ja molemmat maalivahdit antavat niitä, voimme olla tyytyväisiä omaan peliimme.

Otteluihin valmistautuminen sisältää paljon rutiineja. Setänen kertoo tekevänsä samoja asioita aina ennen otteluita.

– Samat asiat saavat olon tuntumaan rauhalliselta, ja siitä otteluun valmistautuminen koostuu. Eri asioista sättääminen olisi raskasta mielelle. Pelipäivä syntyy asioista, jotka on itselleen kokenut hyviksi.

Setänen ei halua nojata kuitenkaan liikaa rutiineihin, sillä vieraspelimatkoilla kaikki ei aina välttämättä onnistu samalla tavalla kuin kotona.

– Haluan saada hyvää fiilistä juomalla energiajuomaa ja syömällä Fazerina-suklaapatukan. Pelipäivinä tuotteet ovat aina samat. Hullua taikauskoa ei ole, mutta pyrin tekemään asiat samalla tavalla. Ei ole maailmanloppu, jos jokin ei onnistukaan, Setänen kertoo.

HIFK – TPS perjantaina klo 18.30
Ilves – TPS lauantaina klo 17.00

TPS pelaa seuraavan kerran kotona tiistaina 22.11, jolloin vastassa Lahden Pelicans! Liput TÄSTÄ.