12.10.2016

"Nyt keskitymme Liigaan"

TPS:n taival CHL-turnauksessa päättyi tiistaina, kun Helsingin IFK veti pidemmän korren voittomaalikilpailussa. Torstaina jatketaan Liigan parissa, kun vastaan asettuu KalPa.

TPSHIFK-otteluparin jälkimmäinen osaottelu tarjosi rutkasti ensimmäistä ottelua enemmän draamaa. TPS menetti johtoasemansa kahdesti, mutta nousi toistamiseen tasoihin ja vei ottelun jatkoajan kautta rankkareille. Lopulta tie nousi kuitenkin pystyyn. 

– Se oli vähän sellaista. Molemmat tehtiin maaleja. Puolustuspäätä ei oikein hoidettu kunnolla, niin tämä oli tuloksena. Oli hieman tyhmää tippua rankkareilla turnauksesta, mutta säännöt ovat säännöt, joten sillä sipuli. Meidän reissumme on nyt loppu ja nyt keskitymme Liigaan, Ilkka Pikkarainen kertaa tiistai-illan tapahtumia.

Pikkaraisen kausi on hyökkääjän omien sanojensa mukaan lähtenyt käyntiin hyvin. Hyökkääjä veisteli tiistain CHL-ottelussa tehot 1+1; hän vastasi joukkueensa toisen erän 2-2 tasoitusmaalista ja syötti Elmeri Erosen takoman 4-4 tasoitusosuman kolmannessa erässä. Liigassa tehot ovat tällä hetkellä 2+5. 

– Ainahan sitä haluaa pelata paremmin ja paremmin. Sanotaanko näin, että ihan ok alkukausi.

Vieraita Savosta

Seuraavaksi Gatorade Centerin suojissa vastaan asettuu KalPa. Kuopiolaiset ovat ottaneet yhdeksästä liigaottelustaan viisi voittoa, joista viimeisin tuli edellisestä ottelusta KooKoo:ta vastaan 3-1 lukemin. Myös KalPa hävisi tiistaina CHL-ottelunsa Djurgårdenin vieraana, mutta eteni otteluparista jatkoon paremman maalieron turvin. 

Viime kaudella TPS:n ja KalPan neljästä kohtaamisesta voitot jaettiin joukkueiden välillä tasan, kun molemmat olivat toistaan vahvempia omalla kotikentällään. Pikkarainen uskoo, että TPS:n kotivoittotrendi savolaisia vastaan jatkuu myös joukkueiden tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

– KalPahan on aloittanut kauden hyvin, joten varmasti tulee hyvä ottelu. He pelaavat omalla tyylillään, joka on vähän erilaisempi kuin muilla, mutta kyllä me siihenkin lääkkeet löydetään. Me lähdemme voittamaan ja ottamaan kolme pistettä, Talonmies Pikkarainen toteaa ytimekkäästi.

Kilpisydämen miehistössä ei ole tapahtunut mittavia muutoksia sitten viime kauden. Maisemaa ovat vaihtaneet puolustaja Mikko Jokela sekä hyökkääjät Mikael Ruohomaa, Christoffer Bengtsson, Sebastian Lauritzen ja Patrick Davis. Uusia tulokkaita ovat maalivahti Denis Godla, puolustaja ja nuorten maailmanmestari Eetu Sopanen sekä hyökkääjä Tommi Jokinen.

TPS – KalPa Gatorade Centerissä torstaina 13.10. klo 18.30. Tervetuloa!

Lokakuun hunajaiseen kaveri- ja perhelippupakettiin TÄSTÄ!