1.2.2017

Martin Berger: ”Hyvä reissu tiedossa!”

TPS:llä on vielä työsarkaa edessä ennen lauantaista laineille laskeutumista, kun vastaan asettuu vieraissa Sport ja kotona JYP.

Mustavalkoinen miehistö tahkosi tiistai-illan ottelusta komean voiton, kun se kuritti vieraaksi saapunutta Tampereen Ilvestä 4-1 lukemin. Selkeistä lukemista huolimatta peli aaltoili erien välillä.

– Eka erä oli pirun hyvää tekemistä. Toisessa erässä päästettiin Ilves helpolla mukaan peliin ja he saivat heti ensimmäisiin vaihtoihin tehtyä maalin. Kolmannessa erässä sitten petrattiin ja hoidettiin homma kotiin, TPS-puolustaja Martin Berger summasi ottelua pelin jälkeen.

Illan ja oman kautensa ensimmäisestä maalista vastasi Harri Tikkanen, joka maalasi taululle myös ottelun viimeisen osuman. Tikkasen lisäksi maalinteossa onnistuivat myös Julius Vähätalo sekä Berger itse.

– Vastustajalla oli vaihto kesken ja Tomppa sai kiekon. Hän lähti nostamaan peliä, ja minä lähdin tukemaan hyökkäystä. Hetken kiljuin siinä takana, joten Tomppa vei kiekkoa vähän lähemmäksi ja pääsin sitten aika hyvältä paikalta ampumaan, puolustaja kuvailee Tomi Kallion kanssa yhteistyönä luotua maalitilannetta.

Ensin työ, sitten leikki

TPS matkustaa torstaina vieraaksi Vaasaan, jossa se kohtaa 10. sijalla olevan Sportin viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa. Joukkueiden välinen taisto on viimeisen vuoden ajan ollut suvereenisti TPS:n lavassa, sillä turkulaiset ovat kymmenen pelin voittoputkessa Sportia vastaan. Tämän kauden voitot on paukutettu 1-2 (JA), 5-2 sekä 3-1 lukemin.

– Sport on ollut tällä kaudella fyysinen joukkue ja sellainen torstain pelistäkin on varmasti tulossa. Vaasassa voi tapahtua mitä tahansa, Berger kuvailee ytimekkäästi vastustajaa.

Lauantaina TPS pelaa kauden kolmannen ottelunsa JYP:ä vastaan. Liigassa 74 pisteen turvin 5. sijalla porskuttava Jyväskylän ylpeys pelaa edellisenä päivänä kotiottelun Lukkoa vastaan, mutta ottelutapahtumat eivät vaikuta keskisuomalaisten tämän hetkiseen sijoitukseen. Berger odottaa haastavaa lauantaita.

– Kyllä siitä varmasti tulee tämän viikon kovin matsi pelillisesti. Se ei välttämättä ole niin fyysinen peli, mutta JYP pelaa tosi hyvin, joten siitä voi tulla kova matsi.

Kaksi edellistä kohtaamista olivat tahdiltaan mustavalkeita, kun TPS otti voitot ensin kotonaan 3-2 jatkoajalla ja Jyväskylässä taululle lyötiin 1-3 lukemat.

– JYP:n vahvuus on kiekollinen pelaaminen ja heillä on nuoria lupaavia hyökkääjiä. He pelaavat yksinkertaista peliä ja hyvää jääkiekkoa, TPS:n oma kasvatti kertoo.

JYP matsin jälkeen Tepsi-miehistön matka jatkuu laineille, kun kannattajaristeily irtoaa laiturista myöhemmin illalla. Berger on lähdössä mukaan iloisin mielin.

– Hyvä reissu, ei muuta, puolustaja kommentoi reissua naurahtaen.

 

TPS-JYP Gatorade Centerissä lauantaina klo 16. Liput TÄÄLTÄ!

Risteilyttääkö? Lisäinfoa TPS-risteilystä löydät TÄÄLTÄ!

 

Martin_Berger2oikea.jpg