6.1.2017

Markus Nurmi: ”Vauhdikas matsi edessä”

TPS:n alkuviikko on kulunut Itä-Suomen maisemissa, kun tiistaina turkulaiset kohtasivat Jukurit ja torstaina KalPan. Kumpikaan ottelu ei ratkennut varsinaisella peliajalla, ja Jukureita vastaan mentiin voittomaalikilpailuun asti. TPS kuitenkin luisteli kaukalosta voittajana. KalPa kahmaisi voiton jatkoajalla, joten TPS lähtee lauantain kotiotteluun Lukkoa vastaan kolme pistettä rikkaampana.

Lauantaina 7. tammikuuta taistellaan Kasitien herruudesta, kun Lukko saapuu Turkuun. Rakkaalla vihollisella ei ole mennyt kausi aivan putkeen, sillä joukkue on viimeisenä sarjataulukossa. Pistepottiin on kertynyt 40 pistettä, kun sarjataulukon kolmannella sijalla olevalla TPS:llä niitä on jo 70.

Tällä kaudella turkulaiset ja raumalaiset ovat kohdanneet kolme kertaa. 1. kerralla TPS vei voiton mukanaan, mutta kahden viimeisen kohtaamisen jälkeen raumalaiset ovat onnistuneet pitämään Kasitien herruuden itsellään.

TPS:n A-nuorista Liigan peleihin hypänneen Markus Nurmen mukaan Lukko ei ole helppo vastus.

– Lukko on kova jengi, vaikka tämä kausi ei olekaan mennyt niin hyvin. He luistelevat hyvin, ja pidän heitä yhtenä Liigan kovimmista jengeistä, hän kertoo.

Lauantain ottelusta Nurmi odottaa vauhdikasta.

– Luistellaan paljon päästä päähän, ja puolustetaan hyvin. Uskon, että voitto on mahdollinen, sillä meillä on hyvä moraali ja usko omaan pelaamiseen, Nurmi kiteyttää.

Markusnurmi1_muokattu.jpg

Voimakkaammin ja nopeammin

Nurmi pääsi laukomaan rankkareita Jukureita vastaan, ja hän oli A-nuorten paras maalintekijä kaudella 2015-2016. Plakkarissa on myös maailmanmestaruus alle 18-vuotiaiden MM-kisoista vuodelta 2016, eli tätä herraa kannattaa pitää silmällä.

Nurmi on pienestä pitäen kannattanut Turun Palloseuraa.

–  Olen aina haaveillut, että pääsisin pelaamaan juuri TPS:ssä Liigaa. Pienenä tiesi pelaajat ja halusi itsekin kaukaloon, hyökkääjä muistelee.

Liigan puolella peli on kovempaa, mutta jääkiekko on aina jääkiekkoa.

– A-nuoriin verrattuna Liigassa on voimakkaampia ja nopeampia pelaajia, mutta peli on silti sama, eli ei se sen kummempaa ole, Nurmi arvioi.

TPS:n joukkueesta Nurmi nostaa esiin muutaman pelaajan, joita katsoo ylöspäin.

Kallio ja Tallinder ovat pelaajia, joiden ohjeita ja pelaamista kannattaa seurata, hän kertoo.

Nuori hyökkääjä on jo varattu NHL:llään Ottawa Senatorseihin, ja sinne hän tähtää.

– Jokainen jääkiekon pelaaja haaveilee varmasti NHL:stä, ja sinne tahdon itsekin.

 

TPSLukko lauantaina klo 17.00 Gatorade Centerissä!