1.3.2017

Makeaakin makeampi kärkimittelö edessä

Tällä viikolla Turku ottaa mittaa Tampereesta, kun TPS matkaa Manseen Ilveksen vieraaksi torstaina. Lauantaina on edessä runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu, jolloin luvassa on kärkikamppailu Tapparaa vastaan.

TPS on viimeisen kolmen ottelun jälkeen kaksi pistettä rikkaampi, sillä ottelut JYP:ä ja Pelicansia vastaan päättyivät vastustajan hyväksi jatkoajalla. Seuraavaa pistepalkintoa TPS lähtee metsästämään Ilveksen kotihallista. Tilastot näyttävät hyvältä: TPS on voittanut Ilveksen kaikki kolme kertaa, kun joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella.

Ilves ei ole kuitenkaan helppo vastus, sillä tamperelaiset taistelevat paikasta kymmenen parhaan joukossa. Tällä hetkellä kasassa on 70 pistettä, ja paikka sarjataulukossa sijalla 11. Edellä oleva Jukurit on kerännyt yhtä paljon pisteitä, joten paikat saattavat vaihtua hyvinkin helposti.

Ilves on voittanut kaksi ottelua putkeen ja kolmatta voittoa haetaan varmasti tosissaan. TPS:n hyökkääjä Jerry Ahtola toteaa, ettei Ilvekseltä saa mitään ilmaiseksi.

– Ilves haluaa 10 parhaan joukkoon, joten meidän pitää taistella pisteistä. Heillä on työteliäs joukkue, joka liikkuu hyvin, Ahtola kertoo.

TPS:n maalivahti Oskari Setänen on Ahtolan kanssa samoilla linjoilla.

– He ovat pelanneet viime aikoina hyvin ja päästäneet vähän maaleja eli maalivahdin kanssa kaikki toimii. He ovat varmasti nälkäisiä pisteiden suhteen, ja nuorella joukkueella riittää virtaa, veskari analysoi.

TPS:llä on takana muutama tappio, mutta paineita ei ole kertynyt.

– Pelicansia vastaan pelattua ottelua lukuun ottamatta on mennyt hyvin, mutta maalit ratkaisevat. Mitä lähemmäs kevättä mennään, sitä tiukemmaksi matsit muuttuvat. Me kuitenkin tiedämme, mitä osaamme, Ahtola kiteyttää.

Setänen nostaa esiin henkisen vahvuuden.

– Jatkoaikatappioista saa kokemusta, mikä kasvattaa henkisesti. Pidemmällä kaavalla juuri se erottaa veskarit toisistaan. Tällä kaudella olen pystynyt pelaamaan tasaisesti, mikä taas kertoo joukkueelle, että maalivahtiin voi luottaa.

Tappara sytyttää

Lauantaina tarjoillaan erittäin makeaa hunajaa, kun runkosarjaa johtava Tappara saapuu Gatorade Centeriin. Edelliset kohtaamiset turkulaisten ja tamperelaisten välillä ovat olleet hyvin tasaisia, ja samaa luvataan tälläkin kertaa.

– Edessä on varmasti tiukka taisto ja vähän maaleja. Tapparalla on erittäin taitava joukkue, Setänen toteaa.

Setänen ja Ahtola nostavat molemmat esiin Tapparan hyvän puolustuspelin.

– Heidän puolustuksensa läpi ei murtauduta helposti, ja he kääntävät peliä nopeasti. Tämä matsi näyttää, missä me olemme pelillisesti, Ahtola summaa.

Tappara on voittanut edelliset kaksi ottelua ja pisteitä on kasassa 119. TPS:llä pisteitä on 103 ja kolmantena vaanivalla KalPalla puolestaan 101. Muutamalla voitolla TPS varmistaisi asemaansa toisella sijalla, vaikka pudotuspelipaikka onkin jo takataskussa.

Avaimet voittoon ovat kuitenkin selkeät.

– Tehokas hyökkäys ja tarkka puolustaminen toimivat kyllä. Klassinen kärkikamppailu sytyttää varmasti molemmat joukkueet ja katsojat, Setänen pohtii.

Parempaa ja mielenkiintoisempaa ottelua TPS:n kalenterissa ei näy, ja runkosarjan kärkijoukkueiden mittelön toivotaan vetävän kannattajia hallille sankoin joukoin.

– Täysi halli olisi upea juttu! Kannatusta on kyllä riittänyt, mutta tähän loppuun olisi vielä hienoa pistää entistä paremmaksi, Setänen toivoo.

TPS–Tappara 4. maaliskuuta Gatorade Centerissä klo 18.30. Hanki liput TÄÄLTÄ! 

Setänen, Ahtola.jpg