20.5.2016

"Maila menee kokoelmiin, mutta paidat tulevat käyttöön"

TPS järjesti 18. toukokuuta joukkueen pukukoppitiloissa Locker Room Salen. Moni varuste löysi onnellisesti uuteen kotiin.

Kello on 17.55. Jonon pää kiemurtelee HK Areenan alakerrassa pukuhuoneelta aina ulko-oville asti. Innokkaita ostajia on varmasti lähemmäs 250 ja tunnelma on tiivis.

Viimeiset sekunnit kuluvat tuskallisen hitaasti, kunnes vihdoin pukukopin ovi avautuu ja kopin sisään kätkeytyvät aarteet näkevät päivänvalon.

Ei kulu kuin lyhyt hetki, kun ensimmäiset uudet TPS-tavaroiden omistajat marssivat iloisina ulos kopista. Yksi heistä on Niklas, jonka ei omien sanojensa mukaan pitänyt ostaa yhtään mitään. Kolme maalivahdin mailaa kuitenkin tarttuivat mukaan.

– Ei minulla ole varsinaista lempimaalivahtia, mutta joku sanoi, että se on (Fredrik) Norrenan maila, niin pakkohan se oli ottaa.

Niklas.jpeg

Pelaajien kauden aikana käyttämät mailat olivat erittäin suosittuja. Lukuisat mailat löysivät uuden kodin illan aikana. Samu ja Sami tulivat avoimin mielin katsomaan, jospa pukuhuoneen omista myyjäisistä löytyisi jotain ostettavaa. Ja löytyihän sieltä.

– Saimme kaksi mailaa. Toinen on (Patrik) Moision maila, joka on Leftin puolen eli minun puoleni.  Ja toinen on (Ilkka) Pikkaraisen, Samu toteaa intoa tihkuen.

Vaikka Moision mailan kätisyys kävisikin yhteen, mailat laitetaan kuitenkin talteen ja komeasti näytille.

Mailojen lisäksi suosittuja lisäyksiä kodin sisustukseen olivat viime kauden pelaajien luistinmatot. Jokaisen pelaajan henkilökohtaisia pukukoppimattoja monet tulivat varta vasten hakemaan. Heidän joukkoonsa lukeutuivat myös Anne, Valtteri ja Jani. Heidän matkaansa tarttui myös nippu paitoja, kolme Lassilan mailaa sekä kypärä.

 Maila menee kokoelmiin, mutta paidat tulevat käyttöön treeneihin, Anne kertoo.

Hallin käytävillä intoudutaan leikkimieliseen maalivahtien mailojen testaamiseen, jonka myötä saadaan heti aikaiseksi pienet pelit.

Valtteri ja Anne.jpeg

Monet Locker Room Salessa kävijät ostivat mailoja muistoksi. Tuomas päätyi ostamaan yhden pisimmistä myynnissä olleista mailoista. Mailan kyljessä komeilee ”Jonne Virtanen”. Maila menee Tuomaksen pelikäyttöön.

 Mailoja on jo sen verran sivussa, että voin hyvin ottaa tämän käyttöön.

Kristiina oli puolestaan lähtenyt etsimään juuri Niklas Salon mailaa. Nuoren hyökkääjän maila oli onneksi löytynyt. Mailan säilytyspaikkaa kysyttäessä hän joutuu hetken pohtimaan.

– Jos saan laittaa sen seinälle, niin laitetaan. Salon mailalle sopiva seinätila voi olla helpompi löytää kuin lähes kaksimetrisen Virtasen mailalle.

Kun kello lähestyy kahdeksaa, on pukukoppi tyhjääkin tyhjempi. Se tarkoittaa myös onnellisten pelivarusteiden omistajien määrän lisääntymistä. Joskus kovaakin kohtelua saaneet varusteet ovat nyt löytäneet uuden kodin, jossa niitä esitellään ylpeydellä.

Kristiina ja Tuomas.jpeg

Teksti: Johanna Reponen Kuvat: Jennika Bogel